Šport > Nogomet
328 ogledov

Angleži ostali brez petega mesta v ligi prvakov

premier liga Epa
Nemška Bundesliga si je po zaslugi zmage Dortmundčanov na prvi polfinalni tekmi s PSG-jem zagotovila peto mesto v prihodnji sezone razširjene lige prvakov.

Angleški klubski nogomet v prihodnji sezoni 2024/25 ne bo imel petih predstavnikov v elitni ligi prvakov, je jasno po letošnjih dosedanjih nastopih v evropskih tekmovanjih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Peto mesto v ligi prvakov bosta prejeli Italija in Nemčija.

V preoblikovani ligi prvakov s 36 moštvi bosta imeli dodatno mesto zagotovljeni državi, katerih klubi po koncu te sezone 2023/24 zberejo največje število točk za lestvico koeficientov Evropske nogometne zveze Uefe.

Niclas Fullkrug Liga prvakov Šport PSG klonil na prvem polfinalnem dvoboju

Nemčija (17,928 točke) in Italija (19,428) bosta tako lahko prihodnjo sezono v ligi prvakov nastopili s petimi klubi. Trenutno v nemški ligi peto mesto zaseda Borussia Dortmund, v italijanski pa Roma.

Nemčiji je peto mesto prinesla prav zmaga Dortmundčanov na prvi tekmi polfinala lige prvakov proti Paris Saint-Germainu z 1:0. Anglija (17,375) posledično Nemčije kljub morebitnemu naslovu Aston Ville v konferenči ligi ne more več ujeti.

Med nemškimi klubi sta v evropskih tekmovanjih dejavna še Bayern München (liga prvakov) in Bayer Leverkusen (evropska liga).

Italija si je že pretekli mesec zagotovila dodatno mesto. V evropskih tekmovanjih sicer ostajajo Atalanta in Roma (oba evropska liga) ter Fiorentina (konferenčna liga).

Ralf Rangnick Ne, hvala! Šport Rangnick se ni pustil premamiti Bayernu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.