Šport > Kolesarstvo
11631 ogledov

Pred Girom nove težave pri Vismi

Koen Bouwman Profimedia
Nizozemci ostali še brez enega pomembnega člana.

Ekipa Visma - Lease a Bike ima v tem letu veliko težav. Na dirki po Baskiji jo je grdo skupil njen najmočnejši adut Jonas Vingegaard, ki je zdaj še vedno vprašljiv za nastop na dirki po Franciji, s hudo poškodbo pa se je ukvarjal tudi Wout van Aert. Ta je bil predviden za nastop na Giru, a je tako kot Wilco Klederman zaradi zdravstvenih težav ostal brez nastopa na italijanski pentlji.

Nizozemsko moštvo, ki je v minulem letu v skupnem seštevku slavilo na vseh treh tritedenskih dirkah, je tako na Apeninski polotok, kjer se v soboto začenja Giro, pripotovalo v nekoliko premešani postavi, nov udarec pa je doživelo le nekaj dni pred starom. Koen Bouwman, ki je na tej dirki leta 2022 osvojil majico za najboljšega hribolazca, je namreč zbolel na pravkar končani dirki po Romandiji in prav tako ne bo nared za napore na Giru.

Koen Bouwman | Avtor: Profimedia Profimedia

"V zadnjih tednih smo izgubili Wouta van Aerta in Wilca Keldermana. Koen Bouwman naj bi zamenjal Wilca, a je zbolel med preizkušnjo po Romandiji. Koena bo zdaj nadomestil Tim van Dijke. On, Edoardo Affini in Christophe Laporte bodo poskrbeli, da bo sprinterski vlak za Olava Kooija še močnejši," je izjavil športni direktor Marc Reef. 

Po njegovih besedah sodeč se bodo pri nizozemskemu moštvu tako posvetili predvsem posameznim zmagam v etapah, kjer se pričakuje sprint glavnine. Boja s Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) za skupni seštevek Nizozemci tako očitno ne načrtujejo.

Visma je lani sicer s Primožem Rogličem startala na skupno zmago in jo tudi osvojila. Tudi takrat je imela precej težav s sestavo moštva, saj se je postava do začetka Gira vseskozi spreminjala zaradi težav s koronavirusom, ki je prizadel ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice