Šport
17221 ogledov

Đoković močno presenetil s polnočno objavo

Novak Đoković Epa
Najuspešnejši tenisač vseh časov Novak Đoković je potrdil svoj naslednji korak.

Srbski tenisač Novak Đoković (36) je v zelo poznih petkovih večernih urah potrdil, da je sprejel povabilo organizatorja turnirja Gonet Geneva Open, na katerem ni igral še nikoli v svoji karieri.

Odločitev je presenetljiva, saj se petkratni prejemnik prestižne nagrade Laureus že vrsto let samo izjemoma odloča za nastope na turnirjih nižjega ranga.

Aktualni prvi tenisač na svetovni jakostni lestvici bo na švicarskem turnirju serije 250 pilil formo pred prihajajočim Roland Garrosom, na katerem se bo potegoval že za četrto lovoriko.

"Veseli me, da sem spet nazaj na igrišču. Kmalu potujem v Ženevo. Se vidimo tam," je svojim sledilcem sporočil 36-letnik.

Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Đoković je v sezoni 2024 še brez turnirske zmage, prav tako še ni igral v finalu. Zadnjič je v mesec maj brez osvojenega turnirja vstopil leta 2018, ko se je vračal po poškodbi komolca. Pred tem se mu kaj takšnega ni pripetilo vse od leta 2006, ko se je kot obetavni najstnik šele vzpenjal proti svetovnemu vrhu.

Na zadnjem turnirju v večnem mestu ga je v tretjem krogu senzacionalno izločil Čilenec Alejandro Tabilo in mu s tem prizadejal najzgodnejši poraz na mastersu v Rimu po 17 letih. Pred tem je bil srbski zvezdnik udeležen v neprijeten incident, pri katerem mu je na glavo z velike višine padel aluminijast bidon.

Đoković Šok Šport Đokovića izžvižgali po enem najhujših porazov v karieri

Đoković bo z Ženevi, kjer bodo med drugimi zaigrali tudi Casper Ruud, Taylor Fritz, in Andy Murray, lovil 99. turnirsko zmago in 1100. zmago na ATP Touru. Njegov najboljši rezultat v letošnji sezoni je polfinale OP Avstralije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 09:29 18.maj 2024.

    V Svici si pripravlja teren za penzijo…

Sorodne novice