Slovenija
3075 ogledov

S cisterno zapeljal s ceste, voznik ukleščen v vozilu

DARS avtocesta nesreča gneča Saša Despot
Zaradi prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo s cisterno, je bila dlje časa zaprta primorska avtocesta v smeri Ljubljane.

Ob 7.30 se je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri je bil po prvih podatkih samoudeležen voznik tovornega vozila s cisterno.

Voznik je po zdaj znanih podatkih zapeljal s ceste, vozilo pa se je na travnati površini prevrnilo. "Na kraju posredujejo interventne službe. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in poteka reševanje," so kmalu po nesreči sporočili s PU Ljubljana.

Na kraju so posredovale interventne službe. Avtocesta je bila nekaj časa v smeri proti Ljubljani zaprta. Policija je vse opozarjala, naj se ne približujejo kraju nesreče, "saj je v njej udeleženo vozilo, ki je prevažalo nevarne snovi". 

Prometnoinformacijski center poroča, da je še vedno zaprt vozni pas, zastoj je bil nekaj po 12. uri dolg devet kilometrov, zamuda do ene ure.

Vozniki lahko avtocesto zapustijo na priključku Vrhnika in uporabijo obvoz po vzporedni cesti od Vrhnike do Brezovice. Vendar pa je tudi na regionalni cesti nastal daljši zastoj. Obvoz je možen tudi po cesti Borovnica-Podpeč-Brezovica ali preko Horjula. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:38 05.maj 2024.

    Nedelja -cisterna -nesreča .....Slovenija .