Slovenija
33726 ogledov

Še vselili se niso v hišo, pa za 16 tisoč evrov škode

Novogradnja
1/2
Dva vloma z veliko škodo.

"Policisti Policijske postaje Maribor I so 17. 5. 2024 okrog 7:35 na območju občine Maribor obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše iz katere je neznani storilec odtujil orodje in gradbeno mehanizacijo in s tem po nestrokovni oceni povzročil za okrog 16.000 evrov materialne škode," so sporočili z mariborske policijske uprave. Po zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Vlom z ogromno škodo se je zgodil tudi v občini Poljčane. "Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so 17. 5. 2024 okrog 7:50 na območju občine Poljčane obravnavali vlom v poslovne prostore iz katere je neznani storilec odtujil orodje in elektronsko opremo in s tem po nestrokovni oceni povzročil za okrog 20.000 evrov materialne škode," so zapisali v sporočilu za javnost. Tudi v tem primeru bodo po zbranih obvestilih policisti podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • LukaMB 13:24 18.maj 2024.

    Pri novogradnjah mora biti vedno en prisoten pr bajt, v odvisnosti od faze v kateri je se nekoga že postavi v sobo spat, spalno vrečo pa čuvat. Če se vam tega ne da pa obstaja nadzorni sistem kamer. To bi ...prikaži več se zgodilo v katerikoli državi članici EU, ljudje ne smejo biti naivni in kar tako puščati orodja oz. dražjih stvari nekontrolirano. Prejšnjič sem bral, da cel buldožer zmaknejo in da ne bi kaj takega. Št. migrantov/dnev. migr. in cigojnerjev se povečuje in Slovenija ni več varna država.