Magazin > VIP
15953 ogledov

Za strokovnjakinjo Špelo Gornik ena najtežjih življenjskih preizkušenj

Špela Gornik
1/4
Borut Peterlin
Strokovnjakinja Poroke na prvi pogled razkrila težko izgubo.

Spolna in partnerska terapevtka Špela Gornik, ki svetuje tudi parom v oddaji Poroka na prvi pogled, je nedavno omenila, da je tudi sama že bila v težki življenjski preizkušnji. V devetem tednu nosečnosti je namreč izvedela, da detecu ne bije srce.

elim si pisati o tej izkušnji, a hkrati vem, da nič ne vem. To je bila predvsem izkušnja globokega telesnega občutenja, ki ji je sledila nepopisna bolečina. Ko sem izvedela, da sem noseča, sem bila sprva v šoku, saj se je zanositev zgodila tekom t.im. varnih dni. Nosečnosti nisva načrtovala, a sva se med ljubljenjem oba mnogokrat zavedala duhovne instance, ki (le) bdi nad nama. Svoj šok ob nosečnosti sem ob ljubeči opori partnerja kmalu začela doživljati kot največji blagoslov," pravi Špela. 

Veselju pa je sledil velik šok. "V devetem tednu sva na rutinskem pregledu izvedela, da detecu ne bije srce. Sledil je mukotrpen postopek medicinske prekinitve nosečnosti. Doživljala sem ultimativno rano zapuščenosti. Odprle so se mi bolečine, da nikomur in ničemur ne pripadam in ob tem me je pretreslo spoznanje, da je bil to tudi hologram, ki ga je čutilo bitje, ki naju je izbralo za starša," pravi Špela, ki je za Žurnal24 razkrila, kako se je spopadla z izgubo, v veliko podporo ji je bil partner Borut:

"Pri sprejemanju smrti, ki se začne pred življenjem zunaj maternice, mi je pomagal sočuten pristop ljudi, ki so me obkrožali. Moja in Borutova družina, najbližje prijateljice, med katerimi je tudi Sonja Javornik, ginekologinje in celotno zdravstveno osebje. Hvaležna sem Borutu, ki je slovo ovekovečil prek fotografije izdelane na steklo po postopku iz 19. stoletja. Moje srce celijo tudi izpovedi drugih žensk, ki so šle skozi tovrstno izkušnjo in misli pokojne Mance Košir in njene hčerke Tine: 'Družbo sočutja in odprtosti za življenje, v kateri bodo imeli prostor tudi nerojeni otroci, lahko začnemo tkati prav tu.' Čas je, da ponovno začnemo obujati povezanost z nevidnimi energijami svojih prednikov in zanamcev. Nismo sami."

Sorodne novice