Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
19568 ogledov

V teh krajih bodo elektro podjetja prenavljala omrežje

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • alen04 07:57 04.januar 2024.

    Da ne bo pomote. Danes imamo 5 leto TČ, ob zamenjavi močno dvomim, da bom vajo ponovil. Ziher je spet ziher.

  • optimist11 09:14 04.januar 2024.

    vsi smo vedeli, kaj bo prinesla hiter prehod na el. energijo razen naših strokovnjakov. No, pa mislim, da so vedeli kaj bo. Samo jim je prav malo mar za dobrobit ljudi in ekologijo. No in če dodamo še 3miljarde zgube ...prikaži več v TE Šoštanj v naslednjih 10 letih smo ga pa res nastradali.

  • Avatar Garancija
    Garancija 12:06 04.januar 2024.

    Niso dobre TČ, ne sončne celice,ne plin,ne drva,kaj bi sploh radi,da se grejemo na prdce al kaj

  • alen04 07:57 04.januar 2024.

    Paradoks rabe zelene energije. Ob zamenjavi kurilne naprave, litoželezna peč iz bolhe, zalogovnik in drva. Preverjena praksa in vedno učinkovita. ali je žledolom, vetroloma, pa tudi, če je omrežje preobremenjeno. Tudi brez pumpe se lahko na drva ogrevaš (gravitacijska toplota).

    • h4ck3r 08:41 04.januar 2024.

      alen04 imaš prav, ampak dvomim da kdo še sploh načrtuje ogrevalni krog brez uporabe črpalke. Kakšne starogradnje še imajo, novogradnje definitivno ne, razen kakšen posameznik.

    • rd2dmk2 09:40 04.januar 2024.

      h4ck3r alen04 je podal dejstvo, da tudi brez delujoče ( pa kljub temu vgrajene ) črpalke toplota gre po ceveh. lažje gre če imaš obtočni ventil in ga odpreš v primerih ko ni elektrike. sicer pa te črpalke ne pokurijo ...prikaži več veliko, če imaš recimo en UPS, to je naprava, ki se uporablja da računalniki delujejo ko ni štroma, se da črpalko priklopit na to. lahko pa navaden avto akumulator in ga nafilaš ob svojem zvestem fičku.

    • alen04 11:09 04.januar 2024.

      obema se zahvaljujem za potrditev. Želel sem povedati, da je včasih "tudi manj lahko več". Ustvarjanje, raba oz. posluževanje zelene enrgije, nas bo enkrat pripeljala do stanja, ko bodo ljudje na hladnem, kljub vrhunski tehnologiji in bo "staro, osnovno" znanje največ vredno.

    • rd2dmk2 20:28 04.januar 2024.

      zelena elektrika je enaka bedarija kot zeleni bencin. je dražji (proizvodnja) in bolj strupen, pa še avti so se podražil zaradi njega. če primerjam današnjo tehnologijo in elektroniko s tisto pred 40 let bi danes kamot naredili motor na rabljeno ...prikaži več olje iz motorja nan notrenje izgorevanje brez katalizatorjev in s čistim izpuhom. ampak je treba imet več sestavnih delov da je več zasluškarjev. in počasi bo treba iz zelene energije preit na modro- tisto modro od modrecev, ki je modro pametna.

    • alen04 09:03 05.januar 2024.

      rd2, se povsem strinjam. Ne razumem pa, glede,d a so tvoji zapisi znana in preverjena dejstva, ter dejsvto; kam z odrabljenimi kolektorji, baterijami, SE....nihče tega ne izoostavi in človeštvo dejansko pelje v smer manj onesnaževanja okolja. Predvidevam, da je v ...prikaži več ozadju ZDA, kapital seveda in zveste ovce, ki sledijo narekom kapitala. In ravno to me žalosti, ko politika, kapital...presežeta stroko.

    • rd2dmk2 09:35 05.januar 2024.

      alen04 že naše fakultete in univerze živijo od projektov za industrijo, kaj šel MIT, UCLA UTON , Cambridge .inžinerji so podkupljeni še predno pridejo do diplome in potem nadaljujejo s svojim delom. gledal sem oddajo kako so ženskam podtaknili cigarete. ...prikaži več. z geslom emancipacije. in jasno je da so bogati prijatelji. kaj mislite da na golf igrišču in klubu se člani kregajo, so pa farmacevti in tobalarji za isto luknjo ( na golf igrišču) in se mimgrede zmenijo kako bodo oboji služili na isti osebi.

  • www 06:53 04.januar 2024.

    a da je janez dobil klofuto od vrhovnega sodišča, pa ne boste pisali? Jug, Gams, nič?

    • h4ck3r 08:39 04.januar 2024.

      Ker to je novica? Saj so pisali o sodbi že pred tem in da mu ni uspelo, sedaj je šlo samo za "pritožbo", ki pa ni uspela in predhodna odločitev velja. Sicer pa izrazil se je vulgarno in bi moral ...prikaži več uporabiti lepše besede. V bistvu kar je pa želel povedati pa ni nič zgrešil, ve se za koga navijata in to si pač novinarji z objektivnim poročanjem pač ne bi smeli dovoliti.

  • egi 10:15 04.januar 2024.

    A so se le spomnli! Očitno je tudi naš konc na trasi prenove kjer se ni delalo na elektro omrežju cca. 50 let! Je bogi mali kabel še direktno v zemlji ... Pa saj ne, da so celoten kraj prekopali ...prikaži več zaradi vodovoda, optike, itn. 10 let nazaj pa elektro tudi mignil ni, da bi še on prenovil ... požrtost na denar je huda reč.

  • rd2dmk2 09:44 04.januar 2024.

    ja no že dizahniranje teh TČ in klim je katastrofalno. gledam te škatle okoli bajt in čudno TČ so postavljene na severni strani hiš, klime pa na južnih. ne vem zakaj ljudje ne naredijo zimskih vrtov za svoje TČ. TČ ...prikaži več jemlje toploto iz okolja in če je pozimi mal sončka se ve kaj ta dela v zimskem vrtu ali topli gredi. no in če se da taki strošek za TČ se bo ša še par 100€ za zimski vrt.

  • mat3x 16:34 04.januar 2024.

    Lepo da se prenavlja... po naši zemlji tudi teče daljnovod ki se bo prenavljal, baje pripada odškodnina za služnost, ki pa je itak nočejo izplačevat... nam je na dom en inštitut pošiljal ponudbo da uredi odškodnino...

  • Kmodri_ 17:32 04.januar 2024.

    Kako bodo dobili denar, če pa SODO jamra, da imajo 50 mio. izgube? Saj res, zato so si izmislili inovativen način nas državljanov, ki smo keš ovce, ki jih je treba nategovati z gesli direktorice Agencije za energijo: Za pravičnost ...prikaži večt gre! Ja, za večjo malho omenjene gospe in njene firme...

  • anica00 22:21 05.januar 2024.

    Investiranje v elektro gospodarstvo mora biti neprekinjeno. Neprekinjeno je bilo kasiranje in delitev denarja. Da bi še lažje kasirali, so si elektro gospodarstvo razdelili na več distributerjev. . Tako da jim zdaj grozi kolaps. Glede na to, da za obnovitev ...prikaži večv infrastrukture potrebujejo ogromno denarja, je bilo nujno potrebno podražili elektriko. Tako su nam ponudili najbolj nerazumljiv sistem.obračunavanja, da bi nam zaračunavali, koliko bodo hoteli.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.