Avto
32818 ogledov

Napoved o koncu obdobja poceni avtomobilov

Spletni portal za prodajo rabljenih vozil Doberavto AMZS
Določitev končnega datuma o prepovedi prodaje avtomobilov na bencinski pogon bi lahko pomeni, da na trgu ne bo več poceni avtomobilov, številni pa si električnih ne bodo mogli več privoščiti.

Prvi mož BMW Oliver Zipse je pred napovedjo naložbe 1,7 milijarde dolarjev v proizvodnjo električnih vozil v ZDA poudaril, da BMW ni določil datuma za konec proizvodnje bencinskih avtomobilov in opozoril, da njihove prodaje ne bi smeli prepovedati.

Nakup avtomobila To se bo zgodilo Avto Zabave v avtohišah je konec

"Ne želimo, da bi bili avtomobili izrinjeni iz osrednjega (potrošniškega) segmenta, to je še posebej nevarno na politični ravni," je dejal Zipse.

"Če bo avto nenadoma na voljo le bogatim, bo to ustvarilo nevarno situacijo," je pojasnil Zipse. "Če bi bil politik, bi bil izjemno previden ... saj bi predpisi dejansko umaknili avtomobile" (s trga), je dejal vodja nemškega proizvajalca luksuznih avtomobilov. Ob tem je poudaril, da je BMW pripravljen, kjer predpisi zahtevajo samo modele z nič emisijami. Imeli bomo dovolj avtomobilov, je dejal.

Avtoklik nakup avta, izračun, stroški, avto, ključi, prodaja, avtoklik Preverili smo Avto Preverili smo: Koliko se v Sloveniji čaka na nov avto?

Klasični agregati imajo čas

BMW podpira ambiciozne predpise, je dejal Zipse, a, če določite fiksni datum za ustavitev prodaje avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem, se lahko zgodi, da ljudje še naprej "vozijo svoje stare avtomobile - in to ni naš cilj".

Oliver Zipse BMW | Avtor: Profimedia Profimedia

AMZS tehnični pregled Budžet avto Avto Budžet avto: Tekočina, ki razkriva stanje starega avtomobila

Trenutno nič na svetu ne kaže na to, da bo motorju z notranjim zgorevanjem v naslednjih 15 letih zmanjkalo časa, je poudaril Zipse.
Ameriški General Motors je sporočil, da od leta 2035 ne bo več prodajal bencinskih avtomobilov. Kalifornija je avgusta sprejela predpise, po katerih se od tega leta lahko prodajajo le nova električna vozila ali priključni hibridi.

Rabljeni avti Avto Odgovor na vprašanje: Čakati ali kupiti rabljenega zdaj?

BMW pričakuje, da bodo brezemisijska vozila do leta 2030 predstavljala vsaj polovico njihove prodaje. Letos naj bi se prodaja električnih vozil več kot podvojila, napovedujejo.

Komentarjev 4
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 17:58 23.oktober 2022.

    Pol bomo pa Kubanci, ki vozjo 50 let stare ameriške gnilobe, ki jih sku drži samo še lim in plastika?

  • Toma 14:12 23.oktober 2022.

    BTW: to je lahko hkrati tudi konec avtomobilske industrije in Nemčije zraven. Da to 1x doživim!

  • Toma 14:10 23.oktober 2022.

    Noben problem! Moja gajba me bo preživela!