Avto
88775 ogledov

Nenavadno: Vozniki na semaforju izstopajo iz vozil in registracije prelepijo s trakom

Instagram
Po Evropi se širi nov trend. Vozniki na semaforju izstopajo iz vozil in registracijske tablice prelepijo z izolirnim trakom. Zakaj?

Številna evropska mesta s pomočjo kamer preverjajo registrske oznake avtomobilov, da bi ugotovili ali imajo dovoljenje za vstop v območje z nizkimi emisijami? To so območja z omejenim prometom, v katerih je prepovedan dostop vozil, ki preveč onesnažujejo.

Prometne omejitve, povezane s prometnimi globami, če se le-teh ne upoštevajo, številnim Evropejcem že otežujejo vsakodnevna potovanja. Povprečni evropski avtomobil je krepko starejših od 10 let, zato velika večina danes ne izpolnjujejo zahtev za vstop v območja z nizkimi emisijami.

Britanskim voznikom kamere, ki pokrivajo taka območja, niso bile všeč, zato so se jih enostavno odločili uničiti. Tudi vozniki v drugih državah se pritožujejo, a se znajdejo precej mirneje.

Na posnetku, ki prihaja iz Nizozemske, je videti voznike, ki pred kamerami za preverjanje izpustov škodljivih plinov skrivajo svoje registrske tablice. Pri rdeči luči neposredno pred kamero je videti skoraj vse voznike, ki zapuščajo svoja vozila, da bi tako ali drugače prekrili registrsko tablico.

Številni uporabljajo trak, spet drugi nameščajo vrečke, da skrijejo registrske oznake.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 8
  • sandi76 14:23 18.maj 2024.

    Groteska !! Ampak vozilom s 3000ccm ali več pa se ne bodo odpovedali , to pa ne , raje goljufajo, samo da še naprej onesnažujejo na polno !!

  • ico8 13:07 18.maj 2024.

    Kar vidim, kako postajajo Zeleni Rdeci! Aja, rdeci so ze…

  • Toma 11:17 18.maj 2024.

    Bo potrebno motorizirane nosilce namestiti. Kitajci bodo služili!