Svet
3310 ogledov

Kaos: Težave v prometu, ljudi pozvali naj ostanejo doma

nalivi v Dubaju
1/3
Profimedia
Močni nalivi so povzročili velike težave v prometu v Dubaju.

Dubaj je v primežu obilnih padavin, ki so ohromile mesto. Ceste so se spremenile v reke. Za nekaj časa so morali ustaviti tudi promet na tamkajšnjem letališču. Odpovedani so bili številni leti. 

Na enem od posnetkov, objavljenih na družbenih omrežjih, je lepo videti, kakšne so bile razmere na letališču. Na posnetku je med drugim videti potniško letalo, kako drsi po vodi.

Nad območjem se je sprožilo veliko število strel. 

V samo dvanajstih urah je padlo 100 mm dežja, kar je običajno letna količina dežja v tem območju. 

Ker so podobni vremenski pojavi v Dubaju redkost, infrastruktura ni pripravljena na takšne ekstremne vremenske pojave. Zalite so številne stavbe.

Prebivalcem so svetovali, naj ostanejo doma. 

Za Dnevnik.hr je razmere opisal Hrvat, ki je trenutno z ženo in otrokoma na dopustu v Dubaju. V mesto so prispeli pred štirimi dnevi, vračati bi se morali v petek. "Dobili smo nekaj bolj ali manj nepomembnih opozoril, da bo vreme slabo in naj ne plujemo z ladjami ter naj po možnosti ne rezerviramo leta za torek, razen če že ni bil rezerviran. V torek pa je od 5. ure zjutraj več orkanov dobesedno potopil Dubaj, predvsem območje Palm Jumeirah, kjer je veliko število hotelov," je povedal. "Vsi nakupovalni centri so potopljeni."

Hotel, v katerem bivajo, je utrpel kar nekaj škode. Na enem mestu je poškodovana streha, razbitih je več stekel, močan veter je lomil palme pred hotelom. "Med kosilom so nas evakuirali iz hotelske restavracije v avlo in sobe," je dejal. V majhnih količinah naj bi voda vdrla v njihove sobe. 

Nad arabskim polotokom se premika večji nevihtni sistem, ki je obilne padavine prinesel tudi na območje Omana in jugovzhodnega Irana. Pričakujejo, da se bodo razmere v prihodnjih urah umirile. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 07:06 17.april 2024.

    Mala malica! Vse bo povrnemo z nafto, pa še imigrantov nimajo!

  • andrija 05:57 17.april 2024.

    dubaj nas ne zanima,članek pošljite golobu in njegovi kao lepotici onadva tam domujeta