Šport > Kolesarstvo
1578 ogledov

Jonas končno zapustil bolnišnico in poslal sporočilo

Vingegaard Profimedia
Danski kolesarski as je po 12 dneh le zapustil bolnišnico.

Po nesrečni četrti etapi dirke po Baskiji, ko je bila v padcu na spustu udeležena kopica kolesarjev, med njimi tudi Primož Roglič, Remco Evenepoel, Jay Vine in Steff Crass, je bolnišnico Txagorritxu v Vitorii naposled zapustil tudi dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard.

Sprva so želeli nesrečnega Danca po padcu sicer prepeljati v Francijo, a so mu to onemogočila prebodena pljuča, saj bi bil vsak let nad 1000 metrov zanj s pnevmotoraksom lahko nevaren. V padcu si je zlomil tudi ključnico in nekaj reber. Zato se je zdravljenje zanj začelo v Baskiji, danes ob 12. uri pa je bil odpuščen iz bolnišnice.

"Pozdravljeni. Napočil je čas, da zapustim bolnišnico. Rad bi se zahvalil celotnemu medicinskemu osebju za dobro oskrbo. Rad bi se zahvalil tudi vsem za moralno podporo. Prejel sem številna sporočila, darila in risbe. Bilo mi je toplo pri srcu. Zdaj je čas, da popolnoma okrevam. Palec gor!" so na nekdanjem omrežju twitter Vingegaardove besede zapisali pri ekip Visma - Lease a bike.

Komentarjev 1
  • Idioti 11:23 17.april 2024.

    Zapustil bolnišnico , vendar še zmeraj z zlomljenimi rebri , ki onemogočajo kakršno koli telesno aktivnost vsaj mesec in pol . Do takrat bo padla forma in letos je odpisan za vse dirke oz. brez kakršnjih koli ambicij ob nastopih v jeseni .

Sorodne novice