Šport > Nogomet
112 ogledov

Legenda na klop reprezentance v krizi

Finidi George Epa Finidi George.
Pred izbrano vrsto sta dve zelo pomembni tekmi.

Nigerijska nogometna zveza je za selektorja članske reprezentance imenovala Finidija Georgea. Ta bo tako nasledil Portugalca Joséja Peseira, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Dvainpetdesetletni Finidi George, nekdanji reprezentant, bo imel prvo nalogo voditi Nigerijo na junijskih tekmah proti Južni Afriki in Beninu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2026. Nigerija je pod pritiskom, dobiti mora obe tekmi, saj je trenutno na tretjem mestu v skupini C za Ruando in Južno Afriko.

George je bil sicer pomočnik Peseira zadnjih 20 mesecev v reprezentanci, ki je februarja izgubila v finalu afriškega prvenstva proti Slonokoščeni obali.

George je sicer kot začasni selektor vodil ekipo že prejšnji mesec na prijateljskih tekmah v Maroku. Takrat je premagal Gano z 2:1, nato pa izgubil z 0:2 proti Maliju.

Finidi George, ki je med drugim igral za Ajax, Betis in Mallorco, je član tako imenovane zlate nigerijske generacije, ki je leta 1994 osvojil afriško prvenstvo ter prvič zaigrala na svetovnem prvenstvu. Za izbrano vrsto je je odigral 62 tekem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice