Zdravje
9008 ogledov

Slab trend se nadaljuje, spet visok skok števila okužb

Potovanje, Covid-19 Profimedia
Primerjava z razmerami pred enim tednom tudi tokrat kaže na velik skok števila okužb.

V torek je bilo s  1.587 testi PCR potrjenih 139 novih primerov okužbe. Delež pozitivnih testov znaša 8,8 odstotka. 

Sedemdnevno povprečje novih primerov je po novem tako 108, 4 (dan pred tem je bilo 100,7), višja je tudi štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev, ki znaša 58 (dan pred tem je bila 56,7). 

V primerjavi s prejšnjim torkom ob skoraj istem številu opravljenih testov PCR spet beležimo visok skok števila okužb, in sicer 63,5-odstoten. Prejšnji torek je bilo opravljenih 1.584 testov PCR, s katerimi so potrdili 85 novih primerov. Delež pozitivnih testov PCR je znašal 5,4 odstotka. 

 


 

V bolnišnicah se zdravi 30 ljudi, ki so zboleli za covidom-19, od tega osem v intenzivni terapiji. 

Beović: Na jesen se moramo ustrezno pripraviti

Vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović opozarja, da se moramo na jesen ustrezno pripraviti. Več kot tretjina starejših od 50 let je namreč še vedno nezaščitenih proti covidu-19. "Projekcije kažejo, da se bolezen ob delta različici tako zelo hitro širi in okuži tako zelo veliko število ljudi, ki imajo dejavnike za hud potek bolezni in hkrati še niso zaščiteni, da lahko to preplavi bolnišnice," je poudarila. Da bi ohranili odprte šole, je po njenih besedah zelo pomembno tudi cepljenje šolske mladine, za katere je cepivo že odobreno. "V bistvu bodo sami učitelji, zaposleni v šolstvu, učenci in njihove družine vzdrževali šole odprte ali pa zaprte," je dejala. 

V Sloveniji je bilo s prvim odmerkom cepljenih 43,9 odstotka prebivalstva, z vsemi odmerki pa 38,7 odstotka prebivalstva. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 16:52 04.avgust 2021.

    Več kot leto nisem bila niti okužena, sedaj po ceplenju sem bila pa okužena in vse me boli. Zame ste ena navadna banda goljufiva in raje umrem kot da se kdaj nasedem vasi medicinski propagandi ! Cepiva ki to niso...sedaj ...prikaži več sem kužna za druge...kje so vase zvenece besede Cepitev se da ne boste ogrožali sebe in druge! Fuj, vas bodi!

  • Ender3 13:35 04.avgust 2021.

    Beovićka, zakaj tako majhno število opravljenih ciljanih PCR testov, glede na to, da se dejansko bliža novi višek turističnih okužb. So krive, še vedno majhne kapacitete ali dopusti odgovornih. Vse je politično tempirano na 15 avgust, potem jim bo virus vzel šalo.

  • timja 10:26 04.avgust 2021.

    koliko ljudi je zaradi tega več v bolnici?