Slovenija
8957 ogledov

Izpoved: "Zdajle sedim na WC-ju v službi in mi solze tečejo nekontrolirano"

Žalost Profimedia
Zaradi uveljavitve pogoja PCT so številni zaposleni, ki morajo ta pogoj preverjati tarče vse hujšega nadlegovanja ljudi, ki se s pogojem ne strinjajo. Številni poročajo, da je stanje postalo nevzdržno, da se nestrpnost ljudi povečuje.

"Zdajle sedim na WC-ju v službi in mi solze tečejo nekontrolirano," je svojo izpoved začela medicinska sestra, zaposlena v enem od največjih zdravstvenih domov v Sloveniji, v ambulanti družinske medicine.

"Kar se dogaja trenutno je katastrofalno, vse je slo iz kontrole. Vsak drug pacient ki me kliče v ambulanto in nas zmerja, kako smo nesposobne, da se ne javljamo na telefone, ne odpisujemo na elektronsko pošto in da ziher nič ne delamo."

V ambulanti imajo opredeljenih 2500 pacientov, nekatere dni jih obravnavajo tudi po 100, razlaga medicinska sestra. 

"Poleg vsega opravljam preveze, dajem injekcije, triažiram naročene paciente, dvigujem telefone, odpisujem na elektronsko pošto, poročam zdravniku, kaj mi je pacient po telefonu sporočil in ne ve kaj narediti, se ukvarjam z nepotrebno tečnimi pacienti, ki čakajo 10 minut, ker zamujava z naročenimi. Vse to za 800 evrov.

Veste, kaj pa najbolj boli? Da mi na dan vsaj 7 pacientov reče, da nismo za nič drugega kot za postrelit in za ubit, ker nič ne delamo. Zato ker mu nudim vse, kar želi in ker delam po pravilih, ki jih je dala država, če ne bom ostala brez službe.

In se včasih prav bojim za sebe, ker zvečer v temi nikoli ne veš, kje bo kdo in uresničil te grožnje. Zato želim, da pride to v javnost, da vidijo kako delamo v zdravstvenih domovih in da se ljudje zamislijo, preden izrečejo nesmiselne stvari," v svojem zapisu, ki smo ga našli na strani Zaposleni v zdravstvu, poziva medicinska sestra. 

 

Komentarjev 21
  • vzev 06:52 25.september 2021.

    Zdravniki zaprisežejo Hipokratovo prisego, zato bi se morali požvižgati na te neumne PCT pogoje in začeli delati normalno. Ne pa se skrivati v svojih ordinacijah, pa reševati težave po telefonu. Marsikdo sploh ne gre več k zdravniku zaradi vseh teh neumnosti.

  • eminenca 22:15 24.september 2021.

    a še kar sedi na wc -ju ? ... ko bo zaključila sedenje na školki , lahko spremenite naslov članka ... recimo "nič več nisem na wc-ju"

  • rd2dmk2 20:17 24.september 2021.

    zdej jebete proti cepilce. za vse so krivi.. tudi da pa mora medicinska sestra delat vse zgoraj našteto .. a so proti cepilci ji naložili da dviga telefon, dela triažo, prenaša doktorju zapiske , itd, itd.. v pogodbo o zapislitvi ...prikaži več naj pogleda, sindikalista naj pokliče, in gre domov , dokler ne bo urejeno, da dela to, kar je po pogodbi. kaj bo zdej jokala in stokala, pa se zgovarjala na pacinete.. te šele boli, posebej tiste, ki 10 dni hodijo od enga do druzga dohtarja z razlitim slepičem.