Slovenija
21757 ogledov

Romana Tomc povzročila nesrečo, v kateri se je poškodoval otrok

volitve v evropski parlament 2019, Romana Tomc Saša Despot
Nesreča se je zgodila v sredo popoldne na Rudniku v Ljubljani.

Portal necenzurirano.si poroča, da je bila evroposlanka Romana Tomc udeležena v prometni nesreči, v kateri se je poškodoval otrok na poganjalcu.

O nesreči je v četrtkovem poročilu poročala tudi Policijska uprava Ljubljana. Kot so zapisali, se je nesreča zgodila v sredo okoli 17.30 na ulici Ob dolenjski železnici v Ljubljani. V prometni nesreči "sta bila udeležena voznica osebnega vozila in otrok na posebnem prevoznem sredstvu. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica ob vključevanju v promet odvzela prednost otroku, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog," so v četrtek zapisali ljubljanski policisti. 

V pisarni evropske poslanke so za omenjeni portal potrdili, da je do nesreče prišlo. Kraj dogodka si je ogledala policija, ki bo pripravila poročilo, globa pa ni bila izrečena, so dejali v pisarni poslanke. Povedali so tudi, da je bil opravljen test alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, prav tako med vožnjo ni uporabljala mobilnega telefona. 

Portal necenzurirano.si sicer navaja, da poslanka trdi, da ni povzročiteljica prometne nesreče, ampak da je le bila udeležena v nesreči.

Zadevo je prek Twitterja pojasnila tudi poslanka sama. "Predvsem pomembno je, da je z otrokom vse v redu. Globa na mestu dogodka mi ni bila izrečena. Necenzurirano skuša narediti škandal, ki ga ni. Zgolj nesrečen dogodek s srečnim koncem. Ostanite zdravi in previdno na cesti," je zapisala.

Še enkrat smo se obrnili na ljubljansko policijsko upravo, saj smo želeli razčistiti, ali je bil plačilni nalog izdan ali ne. Danes so nam odgovorili naslednje: "Pri zapisu je prišlo do napake, saj postopek o prekršku še ni končan," so pojasnili. "Policisti o dogodku vodijo prekrškovni postopek, ki še ni končan."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 44
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:28 18.april 2021.

    Nikakor nisem podpornik SDS a to se lahko zgodi komurkoli. Malce neprevidnosti in se zgodi. Upam da je s ponesrečenim vse ok. Gospa Tomc naj pa odgovarja za nesrečo v skladu z zakonodajo. Če bo kaznovana bo govor o krivosodju ...prikaži več , če oproščena pa o pravosodju. Pač kakor SDS ustreza.

  • ode 07:46 18.april 2021.

    V Sloveniji imamo kar 4.673 prejemnikov družinskih borčevskih pokojnin: Odslej veste, zakaj je toliko zagrizenih politkolesarjev in pobožnih dražgoških romarjev. Več na: https://nova24tv.si/slovenija/politika/l-v-sloveniji-imamo-kar-4-673-prejemnikov-druzinskih-borcevskih-pokojnin-odslej-veste-zakaj-je-toliko-zagrizenih-politkolesarjev-in-poboznih-drazgoskih-romarjev/

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 14:33 16.april 2021.

    Ne skrbi Romana, bo mama Hojs vse zrihtala 🤫