Slovenija
62 ogledov

Klicali policijo, ta čakala lastnika

Pes v avtu na vročini Društvo za zaščito živali Maribor
Včeraj na Primorskem, danes zgodba o psu, ki so ga lastniki pustili v avtomobilu na žgočem soncu, odmeva v Mariboru. Tamkajšnje Društvo za zaščito živali opozarja, kako nemočni so lahko mimoidoči, če se ravnajo v skladu s pravili.

Gre za dogodek s 30. junija, ko so na parkirišču enega izmed trgovskih centrov v Mariboru opazili psa, ki je bil zaprt v avtomobilu, parkiranem na soncu. Temperatura zraka tisti dan je, opisuje Društvo za zaščito živali Maribor, krepko presegala 30 stopinj Celzija.

Brezbrižnega lastnika so klicali preko ozvočenja, ker se ni odzival, sta se člana omenjenega društva, ki sta naletela na zaskrbljujoč prizor, obrnila na policijo. Prišla sta vodnika službenih konj in psov, a na parkirišču še naprej čakala lastnika, v avtomobil nista vdrla. Pes je sprva ležal na zadnji polici, njegovo stanje je bilo vidno slabo. Vidno opešan se je zavlekel pod sedeže avtomobila. Kljub temu se policista nista odločila za vdor v avtomobil.

Primer se je končal sicer s pravočasnim prihodom lastnika; še celo v trajanju postopka pa psa še vedno niso pustili na plano. Na koncu je lastnik, tako omenjeno društvo, dobil opozorilo s strani policije.

Že lansko leto smo pisali o takšnih primerih in pojasnjevali, kako je s črko zakona; tiskovni predstavnik ravno mariborske policijske uprave Miran Šadl nam je pojasnjeval, da je v primeru ogroženega človeškega življenja postopek jasen, v primeru živali pa se zaplete. Celotno pojasnilo preberite v prispevku:

Ko gre za človeka, ni dvoma, ko je v avtu žival, se zaplete

Celoten potek nedavnega dogodka na parkirišču pred enim izmed mariborskih trgovskih centrov pa preberite v njihovi Facebook objavi:

 

Komentarjev 19
  • tupko59 11:45 21.julij 2016.

    kmalu po tem ko smo naredili slo so nas začeli počasi a vstrajno mučit vesoljec ti zgleda imaš vsega preveč tukaj pa je toliko i.......h komentarjev o enem cucku

  • tupko59 08:10 21.julij 2016.

    sentjurčanka se strinjam s tabo da jih je treba kaznovat ampak koga tiste ki so te cucke pa razne mačke take naredli včasih so ti cucki jedli kar si jim dal danes pa take hrane še povohajo ne ma sosed ...prikaži več cucka pa kup mačkov mi hodijo srat okoli bajte po solati ni da ni in zato naj jihlepo gledam naj ti od društva pridejo pa naj vsak dan vse počistijo potem bom pa drugač mislil

  • Willi Swocc 08:50 19.julij 2016.

    Ej pepe zaradi lutke ti bo gdo drug razbil šipo pol boš ob škodo sam, ne delaj neumnosti...