Zato nam ob kavi paše sladko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Obstaja povsem racionalna oziroma znanstvena razlaga.
Oglej si celoten članek

Kava in sladica v vseh oblikah – od krofov do mafinov – je ena izmed najbolj priljubljenih kombinacij. Da ne gre le za stvar navade in da za priljubljenost te kombinacije obstaja povsem racionalna oziroma znanstvena razlaga, pa je pokazala študija, objavljena v reviji Journal of Food Science. Foto: Shutterstock kava napitek bela kava

Raziskovalci so ugotovili, da kofein spremeni občutek za zaznavanje sladkosti, zaradi česar imate po skodelici kave večjo željo po sladkorju, kot bi jo imeli sicer, saj se vam zdijo stvari manj sladke kot so v resnici.

Sodelujoče v eksperimentu, so raziskovalci razdelili v dve skupini. Prvim so dali brezkofeinsko, drugim pa običajno kavo. Člane obeh skupin so prosili, naj kavi dodajo sladkor in ocenijo, kako sladek je napitek.

Posamezniki, ki so pili kavo s kofeinom, so svoj napitek ocenili kot manj sladkega od tistih, ki so dobili brezkofeinsko kavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.