Zaskrbljujoče: Vsak drugi Slovenec ga ima

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Sloveniji ima te težave 40 odstotkov odraslih, s starostjo pa se ta odstotek še poveča.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Društva za srce ima v Sloveniji težave s povišanim krvnim tlakom 40 odstotkov odraslih, s starostjo pa se ta odstotek še poveča. V zadnjih dveh letih so se težave zaradi pandemije še poglobile, saj je bilo veliko kontrolnih pregledov odpovedanih. Nezdravljen tlak in povišane vrednosti holesterola so vzrok za nastanek bolezni srca in ožilja, zato je pomembno, da krvni tlak pravilno očitamo.

Nova raziskava kaže, da smo krvi tlak do sedaj očitno merili na napačen način - tudi pri zdravniku! Kako bi ga bilo treba in zakaj tega zdravstveni delavci ne bodo veseli, preberite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:11 28. Avgust 2022.

    Meni se dviga pritisk ko vidim tele ''strokovne'' prispevke, samo da strašite ljudi!!!!!

  • 19:47 25. Avgust 2022.

    Trenutna nečloveška situacija nam dviga pritisk. Pa še zdraviti se nam ne dovolijo.

  • 15:08 25. Avgust 2022.

    lepo je govorit kaj bi moralo bit in kaj je idealno ... dejstvo pa je, da ne živimo več kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.