Zakaj mešamo kosmiče z mlekom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Strokovnjake z Univerze v Čilu je zanimalo, zakaj mešamo kosmiče ravno z mlekom in ne s kakšno drugo tekočino - denimo z vodo.
Oglej si celoten članek

Ste se kdaj vprašali, zakaj jemo kosmiče z mlekom in ne denimo z vodo? Skupina strokovnjakov s Fakultete za prehrano Unevrze v Čilu je izvedla raziskavo, kjer so analizirali tudi fizikalne lastnosti koruznih kosmičev, ko so ti potopljeni v določeno tekočino.

V vodi se stopijo

Koruzne kosmiče so pomakali v mleko ali v destilirano vodo za pet do tristo sekund. Ugotovili so, da so koruzni kosmiči potopljeni v vodo že skoraj neužitni, saj se pretirano omehčajo in razpadejo na številne delce.

V mleku se sicer omehčajo, a ostanejo v enem kosu in se ne “stopijo” kot se to zgodi v vodi. Razlog za to je vsebnost maščobe v mleku, ki ustvarja nekakšno zaščitno foljo okrog koruznih kosmičev, kar preprečuje vstop prekomerne količine tekočine.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.