Tudi v zeleni fazi ostaja pogoj PCT

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Od ponedeljka dalje država vstopa v rumeno fazo sproščanja ukrepov, počasi pa se približujemo tudi zeleni fazi sproščanja ukrepov. Pogoj PCT bo veljal tako v rumeni kot zeleni fazi.
Oglej si celoten članek

V sredo je bilo s 4636 testi PCR potrjenih 597 novih okužb s SARS-CoV-2. Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 450 oseb, od tega 123 na oddelkih intenzivne nege, kar je štiri manj kot dan pred tem. Iz podatkov je razvidno tudi, da je v bolnišnicah 13 bolnikov s covidom-19 manj kot v torek. Iz bolnišnic so sicer odpustili 45 oseb, na novo pa so jih sprejeli 36.

Kot je dejala vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša, se vse tri krivulje, ki kažejo stanje v bolnišnicah, znižujejo, kar pritrjuje temu, da se razmere v bolnišnicah izboljšujejo.

Umrle so štiri osebe. Od pojava covida-19 je za posledicami te bolezni umrlo 4308 ljudi. 

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

Po podatkih NIJZ je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov 494. 

Štirinajstdnevna incidenca na 100.000 prebivalcev je na državni ravni 418,3. Najvišja ostaja v primorsko-notranjski regiji (640,4), najnižja pa v obalno-kraški (273,8). 

Glede na trenutne trende se počasi približujemo zeleni fazi sproščanja ukrepov. V zeleno fazo bomo vstopili, ko se bo število okužb zmanjšalo pod 300, ko govorimo o sedemdnevnem povprečju potrjenih primerov. Omejitev glede števila hospitaliziranih za to fazo ni. V zeleni fazi pride do odprave omejitev po vsej državi. Še naprej pa veljajo splošni higienski ukrepi in prepoved obratovanja barov in diskotek. Tudi v zeleni fazi se bo ohranil pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje).

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:30 13. Maj 2021.

    Korona-fašizem se ohranja - je še kdo tako diamantno trd, da ne razume? Prisilno testiranje, cepljenje, maskanje in omejevanje svobode …

  • 11:44 13. Maj 2021.

    Pa naj propadejo, mene ne bodo videli kot gosta.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.