Tek in gležnji

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Bralka si je lani med tekom poškodovala gleženj. Zanima jo preventiva, da se ji letos to ne bi ponovilo.
Oglej si celoten članek

Lani mi je med tekom klecnila noga. Po tem dogodku me je gleženj bolel zelo dolgo in nisem mogla telovaditi. Kaj naj naredim, da se mi to letos ne bi ponovilo? Se kar bojim spet začeti.

Odgovarjal je tekaški trener pri Pulz Šport in Malem kraškem maratonu Miha Jurečič.

Predlagam, da v svoje treninge vključite in redno izvajate vaje za stabilizacijo in propriorecepcijo. To so enostavne vaje, kot na primer stanje in lovljenje ravnotežja na eni nogi z guncajnem naprej nazaj (na prste in nazaj na peto). Pomaga tudi ravnotežna plošča, na kateri lahko izvajamo različne vaje za ravnotežje. Z vsemi temi vajami, okrepimo manjše mišice okoli gležnja in se samega položaja gležnja v prostoru tudi bolje zavedamo ... super preventiva! Pomaga tudi, če treninge izvajate na neravnem terenu (gozdne poti) v počasnem tempu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.