Švedi sporočili zaskrbljujoč zdravstveni primer

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vrstijo se tudi opozorila Svetovne zdravstvene organizacije.
Oglej si celoten članek

Švedska agencija za javno zdravje je danes sporočila, da so v tej članici EU potrdili prvi primer okužbe z novo različico opičjih koz oziroma mpox zunaj Afrike, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Okužbo so diagnosticirali osebi, ki je poiskala zdravstveno oskrbo v Stockholmu, so dodali.

Zaradi izbruha nove različice opičjih koz v Afriki je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) v sredo razglasila javnozdravstveno krizo globalnih razsežnosti, kar je najvišja stopnja opozorila.

WHO je opozorila, da bi se opičje koze prvič po letu 2022 lahko znova razširile po svetu in postale tveganje v več državah. Kot je povedal generalni direktor organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus, je WHO pri razglasitvi krize upoštevala priporočilo neodvisnih strokovnjakov.

Razglasitev javnozdravstvene krize sicer nima konkretnih posledic. Njen namen je opozoriti pristojne oblasti po vsem svetu in jih pozvati k pripravi na morebitne izbruhe.

Izjemno nevarno Izbruh opičjih koz: Razglasili krizo globalnih razsežnosti Strah Zaradi te bolezni razglasili izredne razmere

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:33 18. Avgust 2024.

    Problem le za PROMISKUITETNIKE = PREŠUŠTNIKE. In njihove partnerje.

  • 09:39 16. Avgust 2024.

    se bomo spet cepili?kje pa bomo dobili kolesarje?

  • 22:32 15. Avgust 2024.

    Cepivo je že ? Hitro se cepiti 3x....😋

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.