Sta homoseksualna in heteroseksualna ljubezen isti?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Delali so primerjave med ženskami in moškimi ter med heteroseksualnimi in homoseksualnimi osebami.
Oglej si celoten članek

Romantična ljubezen je v naših možganih vedno enaka, potrjuje tudi raziskava, ki sta jo opravila Semir Zeki in John Romaya z Wellcome laboratorija na Univerzi v Londonu.

Strokovnjaki so analizirali delovanje možganov na 24-ih prostovoljcih. Polovica je bila žensk in polovica moških, od tega polovica homoseksualcev in polovica heteroseksualcev, ki so bili srečno zaljubljeni.

Gledali so slike 

Vsem sodelujočim so kazali slike partnerjev in ob tem z magnetno resonanco spremljali njihove možgane. Rezultati so pokazali, da so se pred fotografijo partnerjev možgani enako odzvali tako pri ženskah kot pri moških in tako pri homoseksualnih kot heteroseksualnih osebah. 

Foto: Profimedia Ljubezen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.