Pozor, nov odpoklic

Foto: Tuš
Foto: Tuš
Največji slovenski trgovec umika izdelek.
Oglej si celoten članek

Zaradi neustrezne deklaracije je včasih potreben umik izdelka s trga. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) tako sporoča, da je največji slovenski trgovec moral odpoklicati eno od svojih klobas.

Foto: ZPS Podjetje Engrotuš je tako objavilo odpoklic Klobase Pizza Tuš mini, izdelane v pomurskem živilskem podjetju Panvita.

Podatki o živilu
Izdelek: Klobasa Pizza Tuš mini
Pakiranje: 400g
Proizvajalec: Panvita, Mesna industrija Radgona d.d., Gornja Radgona
Prodajalec: Engrotuš d.o.o.

Vzrok odpoklica
Neustrezno deklarirano živilo: manjka navedba vsebnosti alergena lizocima iz jajc. Več informacij je na voljo na telefonski številki 059 73 3035, potrošnike obvešča ZPS.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi na jajčne beljakovine, je živilo varno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:53 11. Januar 2018.

    Naj živi "dlaka v jajcu"!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.