Pozor, zaradi nevarnega svinca Mueller odpoklical izdelek

Iz Muellerja sporočajo, da so iz prodaje odpoklicali svoj izdelek. Vsaka prisotnost svinca v telesu je škodljiva, varnega praga ni. Povzroča lahko akutne in kronične zastrupitve, navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Oglej si celoten članek

Foto: Mueller Drogerija Podjetje Mueller drogerija je iz prodaje odpoklicalo izdelek Crystal art frame kit z motivi delfina, tigra in leva britanskega proizvajalca Craft Buddy zaradi povečane vsebnosti svinca.

Izdelek z motivom delfin ima EAN kodo 5055865480325 in serijske številke 1845, 1848, 1849 in 1850, izdelek z delfinom tigra ima EAN kodo 5055865485733 in serijske številke 1845, 1848 in 1850, izdelek z motivom leva pa ima EAN kodo 5055865485757 in serijsko številko 1845.

Podjetje kupce poziva, da izdelek vrnejo na katerokoli prodajno mesto Mueller drogerije, kjer jim bodo povrnili stroške.

Povzroča akutne in kronične zastrupitve

"Vsaka prisotnost svinca v telesu je škodljiva, varnega praga ni. Povzroča lahko akutne in kronične zastrupitve. V telo prihaja iz različnih virov in se v njem akumulira," pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Dodajajo, da lahko ta kovina škodljivo vpliva na centralni živčni sistem, krvožilni in imunski sistem, jetra, ledvice, reproduktivne organe. Pri nosečnicah je lahko vzrok za prezgodnji porod in nizko porodno težo otroka. Svinec prehaja preko posteljice na plod  in z materinim mlekom na otroka. Nekatere študije so nakazale možnost, da povzroča raka, zato je uvrščen med verjetne dejavnike tveganja za nastanek raka.
 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:13 21. April 2023.

    Nacionalni inštitut za javno zdravje: Vsaka prisotnost svinca v telesu je škodljiva, varnega praga ni. Povzroča lahko akutne in kronične …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.