Če ste kupili ta izdelek, ga vrnite!

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS Odpoklic
Pozor, vsebuje nevarne aluminijeve nanodelce.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije preko sistema RAPEX obvestilo, da se v spletni trgovini alibaba.com prodaja izdelek za krepitev las, ki lahko predstavlja tveganje za zdravje.

Testiranje tega izdelka je pokazalo, da vsebuje aluminijeve nanodelce, ki niso med sestavinami, ki so dovoljene za uporabo v nano obliki, kot to zahteva Uredba o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES. "Aluminijevi nanodelci lahko penetrirajo skozi kožo," opozarjajo na zdravstvenem inšpektoratu. Aliminij sicer negativno vpliva na delovanje imunskega sistema in poškoduje genski zapis v človeških celicah.

Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujejo, da omenjenih izdelkov ne uporabljajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.