Ocvrt krompir: Zato ga ne bi smeli jesti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
To povzroča pogosto uživanje ocvrtega krompirja.
Oglej si celoten članek

V Nedavna študija objavljena v ameriški publikaciji o klinični nutricistiki - The American Journal of Clinical Nutrition obravnava povezavo med uživanjem ocvrtega krompirja in prezgodnjim tveganjem za smrt. Strokovnjaki so namreč kar osem let spremljali prehranjevalne navade 4.400 ljudi med 54 in 79 letom starosti. Do konca študije je umrlo 263 udeležencev.

Strokovnjaki, ki so upoštevali kar nekaj dejavnikov tveganja, so ob tem ugotovili, da sicer večje količine krompirja ne povečujejo tveganje za prezgodnjo smrt, težava je le njegovi pripravi.

Tisti, ki uživajo ocvrt krompirček dvakrat na teden, imajo dvakrat večje tveganje za prezgodnjo smrt, kar za kuhan krompir, pa tudi krompir iz pečice, ne velja.

Če se že ne morete upreti ocvrtemu krompirju, vam nutricionisti priporočajo doma pripravljenega, iz pečice. 

Preberite še: Krompir zvišuje krvni tlak

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:56 19. Junij 2017.

    "V Nedavna študija objavljena v ameriški publikaciji o klinični nutricistiki - The American Journal of Clinical Nutrition obravnava povezavo med …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.