Nikoli jih ne odmrzujte pri sobni temperaturi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Za manj zavržene hrane moramo upoštevati tudi priporočila o higieni hladilnika.
Oglej si celoten članek

"Ostanke skuhanih jedi ohladimo na sobni temperaturi, šele nato jih spravimo v hladilnik," svetujejo v Snagi Ljubljana, kjer so pripravili napotke za manj zavržene hrane. Priporočajo, da živila odmrznemo tako, da jih pustimo čez noč v hladilniku, in sicer na spodnji polici: "Nikoli ne odmrzujemo pri sobni temperaturi na kuhinjskem pultu ali v topli vodi."

Spredaj pokvarljiva

"Živila shranjujemo v plastičnih, steklenih oziroma drugih primernih posodah. Tako bomo preprečili izgubo vlage in okusa ter širjenje vonjav na ostala živila," pravijo. Hladilnik in zamrzovalnik redno čistimo. Takoj ko se nekaj polije, površino pobrišemo. Za dezinfekcijo lahko uporabimo mešanico destilirane vode in kisa. "Živila v zamrzovalniku označimo z nalepko. Zabeležimo vsebino, količino in datum pakiranja," so dejali. Svetujejo, da živila s krajšim rokom uporabe postavimo na sprednji del police, tista z daljšim rokom pa so lahko bolj zadaj.

O nasveti za dom se lahko pogovarjate tudi na forumih Med.over.net.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:45 13. Maj 2015.

    Pa kuga še odmrzujem lepo na pultu v kuhni, skoz sm in vedno bom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.