Eden izmed mineralov, ki ga človeško telo nujno potrebuje, je natrijev klorid oziroma kuhinjska sol. Priporočilo Svetovne zdravstvene organizacije in Organizacije združenih narodov za hrano in kmetijstvo je 5 g ali čajna žlička soli na dan, za optimalno delovanje pa je za odrasle in mladostnike dovolj že 1,4 g, za otroke manj.
Skrb vzbujajoč podatek je, da Slovenci priporočeno količino soli presežemo, za kar 130 %. Največ je zaužijemo s kruhom in pekovskimi izdelki, sledijo mesni izdelki, vložena zelenjava ter predpripravljena hrana. Prevelik vnos pa lahko pripelje do resnih zdravstvenih težav. Nas čaka davek na sol? Več o prvih pozivih si lahko preberete TUKAJ.
Samo davek na vdihani zrak in sonce nam manjka!
Sol, sladkor, bela moka - v takih količinah, kot se tega konzumira danes, je zelo škodljivo. Po drugi strani pa, …
najmanj nove administracije bi bilo, če bi imeli 3 stopnje DDV na hrano: 5 % na zdravo hrano, sadje, zelenjavo, …