Namesto sladkorja v kavo sol?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Natrijevi ioni, ki jih vsebuje sol, poskrbijo, da se zmanjša grenkoba kave in da se hkrati okrepijo drugi okusi.
Oglej si celoten članek

Kava je po naravi grenkega okusa, a obstaja več stopenj grenkobe in včasih je za nekatere ta okus pretiran in določena vrsta oziroma znamke kave za njih ni užitna. Večina v takem primeru okus kave popravi s sladili. A obstaja tudi nenavadna alternativa.

Težave s pregrenko kavo lahko reši tudi ščepec soli, ki ga lahko črnemu napitku dodamo po tem, ko ga postrežemo ali pa med mletjem kavnih zrn. Skrivnost je v natrijevih ionih, ki jih vsebuje sol. Ti poskrbijo, da se zmanjša grenkoba kave in da se hkrati okrepijo drugi okusi, so zapisali strokovnjaki v reviji Nature. 

Avtorji prispevka v reviji VinePair pa opozarjajo, da je za izboljšanje okusa dovolj že zelo majhna količina soli in da z njo nikakor ne gre pretiravati.  

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.