"Saj veste, da je prepričanje, da je mrzel krompir neužiten in škodljiv, popolnoma napačno?" sprašujejo v Snagi Ljubljana, kjer so pripravili napotke za manj zavržene hrane.
"V Nemčiji imajo na primer navado, da krompir skuhajo tudi en teden vnaprej, da je kosilo hitreje pripravljeno," pojasnjujejo in dodajajo, da drugod iz mrzlega krompirja, ki ostane od kosila, pripravljajo okusne njoke, domače cmoke, krokete, tortilje in omlete.
Predelajte riž
Kadar skuhate preveč riža, ga preprosto predelajte v mlečni riž, rižev narastek, hladno riževo solato, z njim napolnite paprike ali naredite mesne kroglice. "Ostanke zelenjave uporabite za pripravo domače vegete, vnaprej pripravljenih paketkov za govejo juho, rižoto, ratatuj, sataraš in tako dalje," svetujejo. Ostanke sadja uporabite za kompote, sokove, marmelade. Z dodatkom mleka ali jogurta lahko naredite tudi okusne smoothieje.