Jajčni šodo tudi za zajtrk

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nekateri mu rečejo šoto, drugi šodo, nekateri ga kuhajo, drugi jedo surova jajca. Preizkusite recepta in izberite najljubšega.
Oglej si celoten članek

Tokrat ponujamo idejo za vinski šodo. Dve jajci, dva decilitra vina in štiri žlice sladkorja z mešalnikom mešajte na ognji, dokler ne zavre. Nato odstavite in servirajte. Šodo lahko naredite z belim ali rdečim vinom, namesto vina lahko dodate pivo, ali manjšo količino konjaka, vinjaka. 

Za zajtrk pa ...

Imamo pa tudi idejo za zajtrk s šodojem. V dva rumenjaka dodajte dve žlici sladkorja in z mešalnikom mešajte, dokler se ne speni. Posebej z mešalnikom zmešajte beljake, da nastane popolnoma trd sneg. Vse skupaj zmešajte in energijsko bombo pojejte za zajtrk. Jajca naj bodo sveža, ker v tem primeru jeste surova jajca. Za boljšo kri pa dodajte še pol decilitra terana. Okus bo božanski. Nekateri na takšen način pripravljajo šodo, vendar beljake zavržejo.

Poskrbite, da šodo pojeste takoj, saj se sicer sesede.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.