Hude bolečine, podkožne krvavitve, krvavo blato, nezavest ...

Foto: Center za klinično toksikologijo in farmakologijo
Foto: Center za klinično toksikologijo in farmakologijo
Plezal v Iškem vintgarju in pičil ga je modras. V hudih bolečinah so ga prepeljali v UKC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Modrasi grizejo tudi jeseni, opozarjajo na Centru za klinično toksikologijo in farmakologijo. Med zadnjim septembrskim vikendom je namreč v Iškem vintgarju modras ugriznil plezalca.

Center za klinično toksikologijo in farmakologijo je v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisal, da dolgi rokavi jakne plezalcu niso preprečili, da strupniki ne bi prodrli v kožo.

Foto: Profimedia modras Vipera ammodytes Sicer je ob ugrizu doživel hude bolečine, oteklino in podkožne krvavitve, bilo mu je slabo in večkrat je bruhal ter odvajal tekoče in krvavkasto blato. Poleg tega se mu je znižal krvni tlak, prehodno pa je izgubil tudi zavest. Po zdravljenju s protistrupom v UKC Ljubljana se je njegovo stanje hitro izboljšalo.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.