Fuj, iz priljubljene bomboniere prilezli debeli črvi

Foto: Facebook/Halo, inspektore
Foto: Facebook/Halo, inspektore
Kupec doživel šok.
Oglej si celoten članek

V priljubljeni Bajaderi, prejšnji teden kupljeni v Intersparu v Koprivnici, so odkrili črve, kar je kupca zagotovo šokiralo. To pa ni prvi primer. Podobni incidenti so se zgodili januarja in junija letos, piše Index.hr.

"V tovarniško zapakirano embalažo priljubljene sladice, z ustreznim rokom uporabnosti (do 2. januarja 2025) so prilezli debeli beli črvi!" je na Facebooku objavilo hrvaško združenje potrošnikov Halo, inšpektor in dodalo, da so tokratni črvi beli in debeli, medtem ko so bili tisti, odkriti v prejšnjih mesecih, rjavi in podolgovati.

xxx

Kupca je najbolj šokiralo dejstvo, da je bila sladica zapakirana v originalno embalažo z veljavnim rokom uporabe do 2. januarja 2025.

Podjetje Kraš, ki je proizvajalec priljubljene sladice, se je hitro odzvalo na obtožbe in poudarilo, da so njihovi izdelki občutljivi na pogoje skladiščenja, še poroča Index.hr.

Foto: Facebook/Halo, inspektore Črvi v Bajaderi Kot so pojasnili, lahko pride do okužbe z ličinkami moljev, če izdelek ni pravilno shranjen ali je v bližini moke in podobnih materialov.

Ličinka molja se namreč razvije v 21 dneh, njena jajčeca pa lahko prodrejo skozi embalažo.Tudi na Agronomski fakulteti v Zagrebu potrjujejo, da je verjetno vzrok neustrezno skladiščenje in da proizvod ni bil okužen že v tovarni. "Na trgu žal ne moremo popolnoma nadzorovati pogojev skladiščenja," so še sporočili iz Kraša.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 12:22 22. Oktober 2024.

    Do je prehod (beri: privajanje) od svinjine, govedine in piščančjega mesa na beljakovinsko prehrano insektov! To sledi po obvezni uporabi …

  • 11:19 22. Oktober 2024.

    Tole so uradne sestavine Bajader: Sladkor, lešniki 20%, kakavovo maslo, mandlji 7%, kakavova masa, emulgator sojin lecitin, aroma. Lahko vsebuje …

  • 10:20 22. Oktober 2024.

    Najbolj priljubljena sestavine dobrih slaščic je svinjska mast,da o mehkih bombonov ne govorimo,marsikateri vegič ne bi jedel ničesar ,če bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.