Farmacevti svarijo, lahko se zgodi, da bomo primorani zapreti lekarne

Foto: Lekarniška zbornica Slovenije lekarna
Foto: Lekarniška zbornica Slovenije lekarna
"V zadnjem času opažamo, da bolni posamezniki obiskujejo lekarne," so zapisali.
Oglej si celoten članek

Lekarniška zbornica Slovenije opozarja, naj okuženi s koronavirusom ne hodijo v lekarne, v primeru ostalih akutnih okužb dihal pa naj se zaščitijo z masko.

"V zadnjem času opažamo, da bolni posamezniki obiskujejo lekarne," so zapisali v sporočilu za javnost. Vse uporabnike lekarniških storitev zato pozivajo, da se ustrezno zaščitite z masko, če ste bolni. Pomembno je tudi, da si ob vstopu v lekarne razkužite roke. "Če ste pozitivni na covid-19, priporočamo, da zdravila za vas prevzamejo zdrave osebe ali pokličete v lekarno," opozarjajo farmacevti. 

"Za nemoteno delovanje lekarn in preskrbo z zdravili moramo namreč zagotoviti varnost tako pacientov kot zaposlenih. V nasprotnem primeru bomo primorani v zapiranje lekarn zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih."

dezurni@styria- media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 20:19 28. November 2023.

    Biti zaprt v občini medtem ko na nebu brenčijo droni in snemajo.....it na šus z zvarkom ki vsake dva tedna …

  • 18:43 28. November 2023.

    Neverjetno! Še huje je. Bolni hodijo celo v zdravstvene domove!!! Če nam okužijo še zdravnike in ostalo osebje se bojim, …

  • 18:29 28. November 2023.

    pa pa zaprite vse se sebe not za vecn

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.