Dojenčka, ki ga je mati močno stresla, so včeraj izklopili iz aparatov

Foto: Profimedia Dojenček v bolnišnici
Petmesečnega dečka, ki je bil zadnji teden v komi, so včeraj izklopili iz aparatov, ki so ga držali pri življenju. Mati je sama priznala krivdo ...
Oglej si celoten članek

Zdravniška komisija je po temeljitem pregledu dojenčka določila možgansko smrt. Zato so včeraj zjutraj aparate, ki so ga držali pri življenju, izklopili. Tožilec je po poročanju italijanske tiskovne agencije Anse dovolil odvzem njegovih organov.

Mati naj ne bi bila prisebna

Dojenček je bil že en teden v komi hospitaliziran na intenzivni negi na pediatriji bolnišnice v Padovi. Poškodbe pa je utrpel potem, ko ga je mati med uspavanjem nasilno stresla. 

Otrok v komi Mati dojenčka med uspavanjem močno pretresla. Otrok v komi.

Mati otroka je policistu takoj sama priznala, da je dojenčka nasilno stresla med uspavanjem, ko preteklo soboto zvečer ni in ni zaspal. Preiskava zaradi povzročitve hudih poškodb sicer še poteka.

Po besedah odvetnika 29-letne matere doma iz Vicenze, v času dogodka ni bila prisebna. Več informacij pa zaenkrat ni na voljo.

Kot smo pisali, so na straneh Université de Montréal že pred časom pisali, da vsako leto v kanadski bolnišnici diagnosticirajo od 30 do 40 primerov otrok, pri katerih so prisotni znaki nasilnega tresenja. Kar petina teh otrok pa zaradi posledic nasilnega tresenja umre.

Fotografija je simbolična.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 18:49 7. Januar 2020.

    Ja ja... dojenček pa ne in ne zaspi, ker ima otečeno možgansko ovojnico zaradi cepljenja. Tut moj jo je mel. …

  • 23:34 30. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 22:53 30. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.