V znanstveni reviji Scientific Reports so objavili zanimivo poročilo znanstvenikov z Nestlé Research Centra iz Losanne v Švici in iz Univerze v Tokiu.
Strokovnjaki so ugotovili, da aldehid v cimetu zviša raven porabe energije in oksidacijo maščob. V telesu namreč poveča tvorbo toplote in s tem poveča porabo zaužitih kalorij ter porabo že uskladiščene maščobe.
Tudi čilijev kapsaicin
Cimetov aldehid ima sicer številne pozitivne učinke na naše zdravje. Trombocitom preprečuje, da bi povzročali krvne strdke v krvnem obtoku. Cimet štejemo tudi med protivnetna živila, deluje tudi protigljivično, znižuje krvni sladkor, z njim si lahko olajšamo zaprtje ali drisko.
K topljneju maščob na podoben način pripomore tudi čili, ki vsebuje kapsaicin. Ta pripomore k povečanju presnove in s svojimi lastnostmi omogoča, da pokurimo maščobe katere koli prehrane hitreje tudi dvajset minut po zaužitju čilija.