Dodajte ga hrani, topil bo maščobo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Cimet je lahko zelo koristen pri hujšanju, ugotavlja nova raziskava.
Oglej si celoten članek

V znanstveni reviji Scientific Reports so objavili zanimivo poročilo znanstvenikov z Nestlé Research Centra iz Losanne v Švici in iz Univerze v Tokiu.

Strokovnjaki so ugotovili, da aldehid v cimetu zviša raven porabe energije in oksidacijo maščob. V telesu namreč poveča tvorbo toplote  in s tem poveča porabo zaužitih kalorij ter porabo že uskladiščene maščobe.

Tudi čilijev kapsaicin 

Cimetov aldehid ima sicer številne pozitivne učinke na naše zdravje. Trombocitom preprečuje, da bi povzročali krvne strdke v krvnem obtoku. Cimet štejemo tudi med protivnetna živila, deluje tudi protigljivično, znižuje krvni sladkor, z njim si lahko olajšamo zaprtje ali drisko.

K topljneju maščob na podoben način pripomore tudi čili, ki vsebuje kapsaicin. Ta pripomore k povečanju presnove in s svojimi lastnostmi omogoča, da pokurimo maščobe katere koli prehrane hitreje tudi dvajset minut po zaužitju čilija.   

Foto: Shutterstock čili

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.