Dobra novica za ljubitelje čokolade

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bolj zdrava čokolada...
Oglej si celoten članek

Prehranski gigant Nestle je ta teden obelodanil novico, ki bo verjetno navdušila vse ljubitelje čokolade, ki skrbijo za uravnotežen vnos sladkorja v telo. Multinacionalka s sedežem v Švici trdi, da je odkrila nov način slajenja čokolade, in sicer z uporabo pulpe in semena sadeža kakavovca.

Nestle pravi, da je novo metodo, s katero je čokolada narejena izključno iz sadeža kakavovca, brez dodanih rafiniranih sladkorjev, že patentiral, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zdravje Trik za hujšanje, ki vam bo celo všeč

S to metodo se belo meso plodu kakavovca posuši in zmelje v sadni sladkor v prahu, ki ga nato uporabijo pri izdelavi čokolade, navajajo v Nestletju in poudarjajo, da to ne bo vplivalo ne na okus in ne na teksturo ter kakovost čokolade.

Črna čokolada

Švicarski prehranski velikan še sporoča, da se omenjena receptura nanaša na 70-odstotno temno čokolado. Prvič jo namerava predstaviti na japonskem tržišču, in sicer proti koncu letošnjega leta. Na voljo bo v tamkajšnji specializirani Nestlejevi butični prodajalni KitKat Chocolatory.

Prihodnje leto bo Nestlejevo novost mogoče preizkusiti tudi drugod po svetu.

Meso kakavovca, ki obdaja mandljasto seme kakavovca, je mehko, sladko in bele barve. Doslej ga niso uporabljali kot naravno sladilo čokolade, so še izpostavili pri Nestletju.

Surovi kakav pridobivajo iz semen sadeža kakavovca. V njem se nahajal od 35 do 50 semen v velikosti mandlja, vsako seme posebej pa obdaja meso, navaja Wikipedija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.