To se zgodi tudi opici, če je brez mamice!

Foto: IAR
Foto: IAR
Na videoposnetku majhen orangutan pogreša svojo mamico tako močno, da ves čas objema samega sebe in se tako tolaži.
Oglej si celoten članek

Brez staršev je ostal, ko je bil še čisto majčken in je dve leti ilegalno živel kot hišni ljubljenček v Ketapangu na zahodu otoka Borneo, dokler ga ni prevzela mednarodna organizacija za zaščito živali International Animal Rescue (IAR). 

Zbirajo sredstva za njegovo okrevanje

IAR je predstavila video, v katerem so prikazane travmatične posledice, ki jih ima Joss, tako je namreč opici ime, zaradi svojih zgodnjih izkušenj. Na ta način bi radi zbrali denar za njegovo nego in okrevanje. 

Na videoposnetku je prikazano, kako se mali Joss ves čas objema in skače po tleh ter z glavo trka ob zid. S svojim početjem preneha, ko mu uslužbenka IAR ponudi stekleničko mleka. 

Dve leti kot hišni ljubljenček

Opica je bila do tedaj pri moškem po imenu Dahlan, ki je povedal, da jo je kupil, ker se mu je smilila in ni vedel, da ne more ilegalno opice zadrževati kot hišnega ljubljenčka. 

Joss je živel v hiši z njegovo ženo in petimi otroci in bil pogost obravnavan kot igračka, zaradi česar je po oceni IAR utrpel veliko psihološko škodo. 

Ko je Dahlen ugotovil, da ima žival ilegalno, jo je predal IAR.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.