Takšno razdejanje je naredil slon

Foto: EPA
Foto: EPA
Divji slon se je ločil od svoje črede in zašel v mesto ...
Oglej si celoten članek

"Po ulicah indijskega mesta Siliguri je v sredo pet ur divjal slon in uničil okoli sto hiš, trgovin in drugih zgradb," je sporočil Binay Krishna Barman, minister za gozdove regije Zahodna Bengalija.

"Slon se je ločil od svoje črede in zašel v Siliguri, kjer je sprožil paniko," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal pristojni minister. "Žival je uničila okoli sto hiš in številne avtomobile," je dodal.


Uničen življenjski prostor

Ljudje so skušali slona pregnati z metanjem kamenja, nato pa so ga gozdni čuvaji ukrotili s pomirjevalnimi puščicami. "Prepeljali so ga v gozd Sukna, ki se nahaja v bližini Siligurija," je še povedal Binay Krishna Barman.

V okolici mesta sicer živijo številni sloni, ki se pogosto zaletijo v regionalne vlake. Sloni po ocenah strokovnjakov v mesta podeželskih regij zaidejo predvsem zato, ker so njihova naravna prebivališča uničena.

Foto: EPA Slon

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.