Se še spomnite leva Cecila?

Foto: Youtube
Foto: Youtube
V Zimbabveju živi vsaj 13 Cecilovih sinov oziroma hčera in najmanj 15 vnukov.
Oglej si celoten članek

Mineva leto dni od uboja leva Cecila v Nacionalnem parku Hwage v Zimbabveju. Cecila, ki je po smrti postal nesrečna ikona boja proti nezakonitemu lovu in simbol kampanj za zaščito divjih mačk, je prvega julija lani pokončal ameriški zobozdravnik James Palmer iz Minnesote. 

Na srečo pa Cecilova dediščina ne živi samo v okoljevarstvenih krogih, ampak tudi v njegovem domačem nacionalnem parku. Upravljavec safarijev Graham Simmonds je pred dnevi v Hwageju uspel posneti eno izmed Cecilovih hčera - Xando s kopico mladičkov - njegovih vnukov. Simmondsove posnetke je uredila in objavila organizacija Africa Geographic.
 
 
Raziskovalci in člani projekta Wildlife Conservation Research Unit (Wildcru) na Univerzi Oxford v Veliki Britaniji, ki so Cecilu sledili že pred njegovo smrtjo, ocenjujejo, da v Zimbabveju še vedno živi 13 levovih sinov oziroma hčera in najmanj 15 vnukov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.