Samo pes je vedel, da ima deklica levkemijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ni se želela premakniti od nje, dokler je niso odpeljali k zdravniku.
Oglej si celoten članek

Triletna britanka Pippa Woods je bila povsem običajen in živahen otrok in nihče še pomislil ni, da bi lahko bilo kaj narobe z njenim zdravjem.
Vendar je to kaj hitro zaslutila psička Bessie, prikupna škotska mejna ovčarka (Border Collie), ki se je v bližini svoje male prijateljice kar naenkrat začela nenavadno obnašati. V bistvu je ta pametni pes ves čas poskušal povedati, da se z Pippo nekaj dogaja, sta britanskim novinarjem zaupala njena starša.

V bistvu je bila Bessie ves čas ob deklici, ko so jo želeli ločiti od nje, je začela cviliti. Starša sta se ravno zato odločila, da gresta k zdravniku, sicer prepričana, da bo šlo le za rutinski pregled.

No, analiza krvi je kaj hitro pokazala, da nekaj ni v redu. Pippa je morala v bolnišnico, kjer sta se starša morala soočiti z novico, da je njuna deklica zbolela za akutno limfocitno levkemijo.

Deklico je seveda čakalo težavno zdravljenje, vendar je kemoterapija na srečo učinkovala in dekličino stenje je trenutno stabilno: "Prepričana sem, da je zdravljenje učinkovalo zato,  ker je bila bolezen še pravočasno odkrita, za kar je zaslužna naša Bessi," je v solzah dejala dekličina mama Paula Woods.

Čeprav bitka še ni končana, je deklica dobila še eno priložnost in to zaradi zvestega hišnega prijatelja, piše Daily Mail.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.