V Mercatorju: konec s čakanjem v vrstah

Foto: Mercator M scen
Izdelke lahko zdaj že med sprehajanjem po trgovini zlagate naravnost v nakupovalno vrečko.
Oglej si celoten članek

Za zlaganje izdelkov v voziček, nato na trak pri blagajni in potem pa še v nakupovalne vrečke pri vsakem obisku trgovine porabimo kar nekaj časa, ki bi ga lahko napolnili z drugimi aktivnostmi. Tega se zavedajo tudi pri Mercatorju in se zato odločili za novo storitev M Sken, ki omogoča hitrejši in enostavnejši nakup.

Že nekaj leta nazaj so pri Mercatorju postopek plačila na blagajni poenostavil, ko so v trgovine namestili samopostrežne blagajne Tik Tak. Z njimi svojim kupcem omogočajo, da si s pomočjo samopostrežne blagajne sami z optičnim čitalcem preberejo in opravijo nakup s katerim koli plačilnim sredstvom brez pomoči blagajničarke in vrste za tekočim trakom pred blagajno. S storitvijo M Sken pa je postopek sedaj še hitrejši in enostavnejši. Izdelkov vam namreč sedaj ni treba več prelagati v voziček, nato na trak in končno v nakupovalno vrečko. Vse izdelke lahko kar sproti med nakupom s prenosnim optičnim čitalcem skenirate, jih zlagate naravnost v nakupovalno vrečko in svoj nakup odnesete domov.

Foto: Mercator M scen

Potrebujete le Pika kartico

Vse kar potrebujete za takšen hiter in enostaven nakup je Pika kartica in že ste pripravljeni na nov, preprostejši način nakupovanja. Za M Sken osebno nakupovanje se morate najprej enkratno registrirati s Pika kartico na M Sken kiosku. Registrirate se lahko s svojo fizično Pika kartico, QR kodo ali preko brezstične funkcije (NFC) brezplačne mobilne denarnice M Pay. Ta služi potem tudi kot plačilno sredstvo z zeleno ali zlato Pika kartico ali preprosto samo za pripis bonitetnih pik vašega nakupa. Z identifikacijo Pika kartice in aktivaciji razpoložljivega čitalca, ko zasveti zelena lučka, lahko pričnete priročno in pregledno nakupovanje.

Foto: Mercator M scen

Izdelke dodajate tako, da usmerite čitalec na bar kodo izbranega izdelka. Ko se na čitalcu pojavi zelena lučka in pisk, ste uspešno izvedli dodajanje novega izdelka v vašo košarico in svoj izdelek lahko položite v nakupovalno vrečko. Izdelek pa lahko tudi odstranite s preprostim pritiskom na gumb.

S skenerjem lahko odčitate celo črtno kodo izdelkov v akciji. Pri izdelkih v akciji 2 za 1 ali 3 za 2 odčitajte črtne kode vseh izdelkov, ki jih želite kupiti, skener pa avtomatsko zaznava popuste in prodajne akcije. Tudi bonitetne pike, ki ste jih zbrali z nakupom, se ob plačilu nakupa avtomatsko pripišejo na vašo Pika kartico.

M Sken nakup lahko zaključite s plačilom na samopostrežni TIK TAK blagajni ali na navadni blagajni, kjer vam blagajničarka odčita iz čitalca vsebino vašega nakupa in svoj nakup nato poravnate s kateri kolim plačilnim sredstvom.

M Sken osebno nakupovanje je nadgrajeno z vrsto kompleksnih sistemskih algoritmov, ki občasno zahtevajo preverjanje nakupne košarice. Vendar če ste vse izdelke pravilno odčitali, vas na koncu čaka nagrada.

Nakup preko storitve M Sken boste lahko kmalu uporabljali s svojim pametnim telefonom s pomočjo aplikacije M Sken mobile. Tako boste lahko vaš pametni telefon uporabljali namesto skenerja M Sken.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.