Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ.
Špinača je eno izmed redkih živil, bogatih z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti. Poleg tega vsebuje še kar nekaj drugih vitaminov in mineralov, bogata pa je tudi s karotenoidi, ki imajo antioksidativni učinek. Več o pozitivnih lastnostih špinače lahko preberete v spodnjem prispevku.
Bolonjska omaka z grahom
Ena od najljubših omak naših otrok so testenine "Alla Bolognese", ki jo mi pripravljamo malce drugače, saj vanjo dodamo zares veliko dodatkov: čebule, česna, korenja in graha.
Tudi bolonjska omaka je med tistimi, ki jo lahko pripravite za dva dni. Prvi dan jo jeste s testeninami, drugi dan pa denimo z njoki ali tortelini. Mi je ponavadi naredimo toliko, da je kozarec nesemo še k babici in dedku.
Bolonjska omaka se poda k prav vsem oblikam testenin. Nam so najljubše z jajčnimi rezanci TRE MULINI ali s špageti BRONZO TRE MULINI, z nagrajenimi Eurospinovimi testeninami. Prav v tednu od 8. do 14. aprila dobite špagete BRONZO TRE MULINI še ceneje, za zgolj 0,59 evra. Prelistajte aktualni katalog z akcijami TUKAJ.
Priprava je enostavna, potrebujete:
- 1 kg mletega mešanega ali govejega mesa;
- 1 steklenico biološke paradižnikove omake AMO ESSERE BIOLOGICO (Delizie del sole, 680 gramov);
- 500 gramov korenja;
- dve veliki čebuli;
- glavo česna;
- konzervo graha Delizie del sole;
- sol;
- mleto rdečo papriko;
- origano;
- baziliko.
Zdrob s pudingom
Zdob, ki mu mnogi rečemo kar 'gres' ali 'gris', je lahko skupaj s pudingom in medom odlična večerja ali sladica.
Potrebujete liter mleka, 8 velikih žlic mleka, eno vrečko čokoladnega pudinga in 4 žlice sladkorja. Sama ponavadi uporabim dva litra mleka 14 – 16 žlic pšeničnega zdroba, 8 žlic sladkorja, dve vrečki pudinga. Tako nastane dovolj gresa, da ga jemo še naslednje jutro za zajtrk.
Vse to dobro premešamo, da ni grudic. Ko mleko zavre, ga odstavimo ter vanj počasi vmešamo pudingovo zmes, takoj zatem pa še gres, pri čemer ves čas mešamo, da se ne delajo grudice.
Mleko damo nazaj na ogenj in mešamo še približno šest minut, da nastane gosta zmes. Čokoladni gres nato zlijete v skodelice, potresete s kakavom, ko se nekoliko ohladi, pa še prelijete z medom Dolciando.
Vse izbrane jedi smo naredili samo iz surovin, ki smo jih kupili v Eurospinu. Jedi bodo še cenejše, če boste spremljali tedenske akcije. Nov katalog je na voljo TUKAJ.