S temi pripomočki si lahko olajšajte delo na vrtu

Foto: Pixabay vrt Foto: Pixabay vrt Foto: Pixabay vrt
Trenutne razmere nas opominjajo, kako pomembna je samooskrba z zelenjavo in sadjem. Domačim vrtnarjem, ki si želijo urediti zelenjavni in zeliščni vrt ali lasten sadovnjak, bodo pri urejanju zelo pomagale tudi priročne naprave.
Oglej si celoten članek

Na trgu je na voljo veliko različnih naprav za pomoč pri urejanju vrta in okolice. Katere zares potrebuje domači vrtnar je odvisno od želja in načrtov urejanja zunanjih površin. Del vsakega vrta je vsekakor zelenica, ki jo je treba redno kositi in urejati.

Za urejen izgled zahtevnejših terenov

Kosilnice na nitko so odlična izbira za urejanje težje dostopnih delov vaših zunanjih površin, kakor tudi bolj okretne alternative klasičnim kosilnicam. Akumulatorska nitna kosa Black & Decker GLC1823L20 je idealna za urejanje zahtevnejših terenov kot so na primer površine med gredicami ali okoli njih, ter okoli grmičevja, stopnic, žive meje, dreves in cvetja. Kosilnica je primerna tudi za blokovske atrije, kjer si s klasičnimi kosilnicami ne moremo pomagat. Omenjeni model navdušuje s teleskopsko nastavljivim ročajem in hitrostjo 7400 obratov na minuto, kar zagotavlja učinkovito delo. Primeren je za manjše površine, saj omogoča širino košnje med 18 in 23 centimetrov. Baterija je že priložena, tako da imate ena skrb manj. Z enim polnjenjem lahko pokosite kar do 1950 metrov.

S predstavitvijo osnovnih naprav za vrt vam želijo strokovnjaki iz spletne trgovine pricaraj.si olajšati delo na vrtu in drugih zunanjih površinah. Vsi bralci Žurnal.si imajo do 30.4.2020 s kodo zurnal24 brezplačno poštnino za vse nakupe v vrednosti nad 20€.

Za večje površine, na primer zelenico na vikendih ali sadovnjake, kjer je ogromno podrasti, je bolje izbrati bolj zmogljivo kosilnico z nitko. Takšna je bencinska nitna kosa Stanley SPS-1400, ki s premerom reza 430 milimetrov in močjo 1,4 kilovata zagotavlja enostavno in hitro košnjo. Prednost bencinske nitne kose je, da je močnejša kot baterijska ali električna, vendar je tudi nekoliko težja. Pri omenjenem modelu je priložen tudi 3 zobi nož za rezanje grmičevja in močnejšega plevela. Dvojni ročaj in dvoramenski pas olajša dolgotrajnejše delo.

Foto: Pixabay vrt

Prava izbira za položen teren

Klasične kosilnice so odlična izbira za domačo zelenico. Za manjše površine strokovnjaki spletne strane pricaraj.si priporočajo električne ali akumulatorske kosilnice, ki so ekološko bolj sprejemljive in tudi manj hrupne. Pri srednje velikih in večjih površinah pa je boljša izbira bencinska kosilnica.

V spletni trgovini pricaraj.si lahko naročite tudi vse za domačo pisarno, belo tehniko za vaš dom, igrače za vaše otroke in veliko več.

Bencinska kosilnica Iskra hg53smh-b je na primer primerna za površine od 1000 do 2000 kvadratnih metrov. Širina reza je kar 53 centimetrov, štiri taktni motor pa proizvede 2,8 kilovata moči. Nastavljivost višine reza je od 25 do 75 milimetrov (osem različnih pozicij). Kosilnica je samohodna, tako po košnji ne boste izčrpani. Pri košenju lahko uporabljate 62-litrski koš ali z mulčenjem poskrbite za povečano plast humusa in tako manjšo potrebo po gnojenju.

Primerna priprava na sajenje

Če si želite letos olajšati urejanje domačega zelenjavnega vrta se odločite za nakup prekopalnika, ki bo delo skorajda v celoti opravil namesto vas. Bencinski prekopalnik Iskra HG60T temeljito zrahlja zemljo na vrtu in tako omogočajo boljšo oskrbo rastlin s hranilnimi snovmi in zrakom. Omenjen prekopalnik se lahko pohvali s 3,2 kilovata močnim motorjem ter širino prekopa 60 centimetrov ter globino 26 centimetrov. Največji delovni naklon je 20 stopinj. Sajenje na domačem vrtu še nikoli ni bilo tako enostavno.

Foto: Pixabay vrt

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.