Kremna polenta s tolmincem in ragu s klobaso

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Oglej si celoten članek
Čas priprave: 45 minut
Št. porcij: 4
Zahtevnost: 2/5

Sestavine

Kremna polenta s tolmincem:

1 skodelica polente

4 skodelice vode

0,5 žličke soli

20 g masla

100 g tolminca

Ragu s klobaso:

2 klobasi za kuhanje

1 žlička timijana

2 čebuli

1 paprika

1 žlička dimljene paprike

1 žlica olja

100 ml suhega rdečega vina

200 ml jušne osnove

400 g paradižnikovih koščkov iz konzerve

sol

poper

Postopek

Kremna polenta s tolmincem:

  1. V lonec zlijemo vodo in frcnemo sol. Postavimo ga nad srednji ogenj.
  2. Ko voda zavre, vanjo z metlico vmešamo polento.
  3. Kuhamo po navodilih z embalaže - 30 minut, vmes pa vsake toliko premešamo.
  4. Ko je kuhana, polento odstavimo in vanjo vmešamo najprej maslo, nato pa še na drobno nariban sir tolminc.

Ragu s klobaso:

  1. Širok lonec ali višjo ponev postavimo nad srednji-visok ogenj in vanjo vlijemo olje.
  2. Klobasi narežemo na enakomerna kolesca, ki jih stresemo v vroče olje in jih med občasnim mešanjem pražimo 3 minute.
  3. Iz lonca začasno poberemo klobaso in jo odložimo na krožnik.
  4. V vročo maščobo stresemo na drobno nasekljano čebulo.
  5. Pražimo, da čebula postekleni, nato dolijemo suho rdeče vino.
  6. Med mešanjem postrgamo zapečene dele z dna posode in kuhamo, dokler vino skoraj popolnoma ne povre.
  7. V posodo vržemo na kocke narezano papriko ter po eno žličko timijana ter dimljene mlete paprike.
  8. Dobro pomešamo, nato vlijemo jušno osnovo in paradižnikove koščke.
  9. Kuhamo 5 minut, nato dodamo pečene kolute klobase.
  10. Kuhamo nadaljnjih 10 minut, oz. dokler se paprika ne zmehča.
  11. Solimo in popramo po okusu.

Postrežba:

  1. Na polento naložimo ragu iz klobase, čez pa nastrgamo sir tolminc.

Foto: Mercator polenta s tolmincem mercator

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.