Eurospinov izziv: mamljiva torta iz oljčnega olja za tri evre

Foto: Mesec pametnih obrokov
Foto: Mesec pametnih obrokov
Oljčno olje je ena od priljubljenih in pogostih sestavin italijanske kuhinje, ki ima zelo pomembno vlogo. Uporabljajo ga v številne namene, tudi za slastne sladice.
Oglej si celoten članek

Danes bomo pripravili torto, ki jo lahko naredimo iz sestavin, ki jih imamo običajno doma, saj potrebujete le jajca, moko, čokolado, pomaranče, sladkor, kakav v prahu, sodo bikarbono in seveda dobro olivno olje. Če jih nimate, dobite vse v Eurospinu po ugodnih cenah. Cene bodo še nižje, če bose spremljali aktualne letake TUKAJ.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Torta je posebna iz več razlogov. Naredili jo boste zelo hitro, njena priprava je sila enostavna, ko boste vanjo zarezali, se bo iz nje pocedila mehka topla sredica ...

Za pripravo testa potrebujete:

  • štiri jajca,
  • 130 gramov sladkorja,
  • 190 gramov moke,
  • 50 gramov kakava,
  • žličko sode bikarbone,
  • deciliter oljčnega olja FRANTOIO LA ROCCA,
  • naribano lupino dveh bio pomaranč,
  • sok ene velike pomaranče.

Za pripravo preliva potrebjete;

  • naribano lupinico ene pomaranče,
  • 100 gramov čokolade DOLCIANDO,
  • 50 gramov masla.

Cenovno je torta zelo zelo ugodna, če boste vse sestavine kupili v Eurospinu. Za deset jajc hlevske reje boste odšteli denimo 1,49 evra, za štiri jajca torej le 60 centov. Liter oljčnega olja FRANTOIO LA ROCCA bo v tednu od 22. do 28. aprila stal le 3,29 evra. Za torto bomo porabili en deciliter, torej 0,33 centov. Ena jedilna čokolada Dolcialndo pa stane 65 centov. Če prištejemo še ceno dveh pomaranč, sladkorja, moke, kakava, sodo bikarbono in maslo, nas bodo sestavine za to slastno torto stale le dobre tri evre. 

Foto: Mesec pametnih obrokov Summer breeze rose jagoda

Še pred pričetkom mešanja prižgite pečico na 180 stopinj Celzija, da boste maso za torto položili v že toplo pečico. Okrogli pekač s snemljivim robom pa namažite z olivnim oljem, da se torta ne bo prilepila na stene.

Jajcem ločite beljak in rumenjak. Beljak stepite v sneg, rumenjakom dodajte ves sladkor in jih stepajte do mehke mase. K rumenjakom počasi vmešajte pomarančno lupinico, sodo bikarbono, nato dodajte beljake in kakav v prahu. Postopoma primešajte še ostale sestavine. Maso zlijete v pekač in jo v pečici pečite samo 25 minut. Le tako bo sredina ostala mehka.

Nato jo pustite pri miru v pekaču še deset minut.

Za glazuro v topli vodni kopeli zmešajte čokolado, maslo in pomarančno lupinico, da se spremeni v voljno tekočo čokolado. Ko vzamete testo iz pekača, ga oblijete s čokolado in poljubno oblikujete.

Foto: Mesec pametnih obrokov Summer breeze rose jagoda

Če boste torto kmalu razrezali, se bo iz nje pocedila mehka, topla čokoladna krema, ki bo nadušila vas in vašo družino. Zaradi intenzivnega čokoladnega okusa, jo serviramo s stepeno sladko smetano.  

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Sledite akcijam v Eurospinu TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.