Danes bomo pripravili torto, ki jo lahko naredimo iz sestavin, ki jih imamo običajno doma, saj potrebujete le jajca, moko, čokolado, pomaranče, sladkor, kakav v prahu, sodo bikarbono in seveda dobro olivno olje. Če jih nimate, dobite vse v Eurospinu po ugodnih cenah. Cene bodo še nižje, če bose spremljali aktualne letake TUKAJ.
Torta je posebna iz več razlogov. Naredili jo boste zelo hitro, njena priprava je sila enostavna, ko boste vanjo zarezali, se bo iz nje pocedila mehka topla sredica ...
Za pripravo testa potrebujete:
- štiri jajca,
- 130 gramov sladkorja,
- 190 gramov moke,
- 50 gramov kakava,
- žličko sode bikarbone,
- deciliter oljčnega olja FRANTOIO LA ROCCA,
- naribano lupino dveh bio pomaranč,
- sok ene velike pomaranče.
Za pripravo preliva potrebjete;
- naribano lupinico ene pomaranče,
- 100 gramov čokolade DOLCIANDO,
- 50 gramov masla.
Cenovno je torta zelo zelo ugodna, če boste vse sestavine kupili v Eurospinu. Za deset jajc hlevske reje boste odšteli denimo 1,49 evra, za štiri jajca torej le 60 centov. Liter oljčnega olja FRANTOIO LA ROCCA bo v tednu od 22. do 28. aprila stal le 3,29 evra. Za torto bomo porabili en deciliter, torej 0,33 centov. Ena jedilna čokolada Dolcialndo pa stane 65 centov. Če prištejemo še ceno dveh pomaranč, sladkorja, moke, kakava, sodo bikarbono in maslo, nas bodo sestavine za to slastno torto stale le dobre tri evre.
Še pred pričetkom mešanja prižgite pečico na 180 stopinj Celzija, da boste maso za torto položili v že toplo pečico. Okrogli pekač s snemljivim robom pa namažite z olivnim oljem, da se torta ne bo prilepila na stene.
Jajcem ločite beljak in rumenjak. Beljak stepite v sneg, rumenjakom dodajte ves sladkor in jih stepajte do mehke mase. K rumenjakom počasi vmešajte pomarančno lupinico, sodo bikarbono, nato dodajte beljake in kakav v prahu. Postopoma primešajte še ostale sestavine. Maso zlijete v pekač in jo v pečici pečite samo 25 minut. Le tako bo sredina ostala mehka.
Nato jo pustite pri miru v pekaču še deset minut.
Za glazuro v topli vodni kopeli zmešajte čokolado, maslo in pomarančno lupinico, da se spremeni v voljno tekočo čokolado. Ko vzamete testo iz pekača, ga oblijete s čokolado in poljubno oblikujete.
Če boste torto kmalu razrezali, se bo iz nje pocedila mehka, topla čokoladna krema, ki bo nadušila vas in vašo družino. Zaradi intenzivnega čokoladnega okusa, jo serviramo s stepeno sladko smetano.
Sledite akcijam v Eurospinu TUKAJ.