Paradižnike sicer uvrščamo med sadje, vendar jih običajno uživamo kot zelenjavo; v solatah, omakah, juhah, pitah in še bi lahko naštevali. Odlično pa se obnesejo kot pisana okrasitev vaših kuharskih mojstrovin, saj nas s svežimi paradižniki LUŠT razvajajo tudi med prazniki. Popestrite vašo mizo s pisanimi paradižniki LUŠT in razvajajte svoje brbončice z okusom pravega paradižnika integrirane pridelave.
LUŠTne sadike so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen, kupljenih v Sloveniji. Na prvotni lokaciji v vasi Renkovci jih zasajajo januarja, na njihovi novi lokaciji v kraju Mala Polana pa septembra. Tako nas, ljubitelje tega slastnega sadeža, razvajajo skozi vse leto. Izvensezonsko pridelavo paradižnika jim na lokaciji v Renkovcih omogoča ogrevanje z geotermalnim virom energije. V Mali Polani pa jim je v hladnih delih leta v pomoč pri pridelavi »Sistem za zimsko vzgojo«. LUŠTne paradižnike pridelujejo na okolju in zdravju ljudi prijazen način. Za opraševanje cvetov LUŠTnih rastlin uporabljajo čmrlje, ki so dobesedno »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje. Čmrlji bi namreč v nasprotnem primeru zagotovo poginili, mi pa posledično nebi mogli uživati v sočnih plodovih LUŠTnega paradižnika.
Paradižniki za vsak praznični okus!
Preživite LUŠTne praznike v letu 2022, pa naj bo vaš vsakdan oblikovan po vašem receptu!