Pri sosedih iz vode potegnili orjaško želvo

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
"Žalostno odkritje, ki ga je - nenamerno ali zavestno - spet povzročila človeška dejavnost, predstavlja ogromno izgubo za biotsko raznovrstnost," so ob najdbi izjavili v organizaciji WWF (World Wide Fund for Nature).
Oglej si celoten članek

V Toskani so v sredo izvlekli truplo orjaške usnjače, ki ima 300 kilogramov in je dolgo dva metra. Ogrožene orjaške usnjače "Dermochelys coriacea" so največje želve na svetu, ki so lahko dolge tudi 2,5 metra in tehtajo lahko več kot 500 kilogramov. Njihov oklep je sestavljen iz roževine in kosti. 

Nesrečna želva se je po poročanju organizacije WWF zapletla v podvodno protiutež, ki je ni bilo mogoče dvigiti. Zato so morali na delo potapljači, ki so osvobodili truplo in jo odvlekli do pristanišča, kjer so jo z žerjavom dvignili in položili na kombi organizacije WWF. Truplo so odpeljali v inštitut v Pisi, kjer bodo poskusili odkriti vzrok smrti in s tem preprečili podobne žalostne zgodbe, sporočajo. 

Preberite še: Skoraj neverjeten prizor v slovenskem morju. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:57 9. Avgust 2024.

    Delfini imajo sonar,človek z ladijskimi sonarji zmedejejo kite in delfine,da nasedejo na obali,ampak noben se zato ne sekira,važno da se …

  • 09:16 9. Avgust 2024.

    Žalostno. :-(

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.