Zunanje ministrstvo navezalo stik s Slovenci v Maroku

Foto: Epa Potres v Maroku Foto: Epa Potres v Maroku Foto: Epa Potres v Maroku Foto: Epa Potres v Maroku Foto: Epa Potres v Maroku Foto: Epa Potres v Maroku Foto: Epa Potres v Maroku
Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je trenutno v stiku z devetimi slovenskimi državljani v Maroku, ki ga je prizadel silovit potres. Vsi so na varnem, so danes sporočili z ministrstva.
Oglej si celoten članek

Kot so dodali, spremljajo razvoj dogodkov v Maroku in so v kontaktu tudi z drugimi državami EU, ki imajo v državi svoja diplomatska in konzularna predstavništva.

Maroko je pozno v petek prizadel silovit potres s središčem 71 kilometrov jugozahodno od Marakeša, v gorovju Atlas. Po zadnjih podatkih je terjal najmanj 820 smrtnih žrtev. Najhuje naj bi bilo prav v odročnih gorskih vaseh, tudi iz med turisti priljubljenega Marakeša pa poročajo o veliki gmotni škodi.

Foto: Epa Potres v Maroku

V silovitem potresu, ki je v petek pozno zvečer stresel Maroko, je glede na vladne podatke umrlo najmanj 820 ljudi. Središče potresa z močjo 6,8 je bilo približno 71 kilometrov jugozahodno od Marakeša. Številni posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo uničene stavbe.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.